Unul dintre cei mai discreți milionari ai Clujului vrea să cumpere Telekom

Unul dintre cei mai discreți milionari ai Clujului vrea să cumpere Telekom
| Foto: Monitorul de Cluj

Omul de afaceri clujean Adrian Tomșa se află în plin proces de negociere cu grecii de la OTE pentru achiziționarea operatorului de telefonie mobilă Telekom, de care este interesat și Vodafone.

Grupul elen OTE anunță că a avut negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa, proprietarul grupului Clever Media, pentru vânzarea integrală a Telekom Romania Mobile, scrie profit.ro.

Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces, documentele fiind depuse spre aprobare la autoritățile române competente.

Clujeanul Adrian Tomșa controlează Grupul Clever, unul dintre cei mai importanți jucători din piața media românească. Acționarul majoritar al Telekom Romania Mobile (TKRM) este grupul elen OTE. La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

“OTE a negociat cu Quantum Projects Group – entitate controlată de Adrian Tomșa, proprietarul grupului Clever Media, un important grup românesc de media – privind interesul acestuia de a achiziționa TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a facilita acest proces, iar investitorul a depus solicitarea de a obține aprobarea de la autoritățile competente.

Potențialul investitor plănuiește să își extindă aria de activitate pe piața locală de telecomunicații. Ne-am alăturat acestui proces de negociere având încredere că, odată încheiată cu succes, asemenea tranzacție va asigura pentru Telekom Romania Mobile investiții viitoare, continuitatea locurilor de muncă, alocarea resurselor precum și cadrul tehnologic adecvat.

Prin urmare, tranzacția va pune bazele prosperității pe termen lung, ale creșterii sănătoase și stabile, într-un cadru sinergic extins cu business-ul desfășurat în prezent de potențialul investitor în industriile media, digital și telecom”, este mesajul transmis de TKRM.

Cine este Adrian Tomșa, unul dintre cei mai discreți milionari ai Clujului

Adrian Tomșa deține, potrivit datelor prezentate de economedia.ro, Quantum Projects SRL prin intermediul ATTP Telecommunication SRL. Totodată, Adrian Tomșa deține și 90% din Clever Media Network, alături de Maria Nicoară (10%), mama lui Orlando Nicoară, fost șef la Mediafax Group. Clever Media deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV. Orlando Nicoară este co-fondator la profit.ro.

Tomșa mai deține și 49,62% din eAd Interactive, firma care a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1 până în 2024, unde director este tot Orlando Nicoară.

În 2019, Adrian Tomșa a preluat Prima TV de la Cristian Burci, patronul Adevărul, plătind 5 milioane de euro pentru postul TV.

Presa locală din Bihor scrie că Adrian Tomșa este un apropiat al patronului Digi / RCS&RDS, Zoltan Teszari.

Comenteaza