Foto Dezastru pe câmpurile Clujului! Ardeii și roșiile sunt sub ape

Dezastru pe câmpurile Clujului! Ardeii și roșiile sunt sub ape
Dezastru pe câmpurile Clujului! Ardeii și roșiile sunt sub ape
Dezastru pe câmpurile Clujului! Ardeii și roșiile sunt sub ape

Ploile aproape fără oprire din această perioadă au făcut ca apele dezlănțuite să inunde culturile de legume din zona agricolă clujeană Recea-Cristur.   

Proprietarii fermei de legume și fructe din comuna clujeană au prezentat imagini de dinainte și după revărsarea apelor. "Ardeii și roșiile sunt inundate de atâta ploaie. Facem șanțuri să le salvăm și sperăm să se echilibreze situația. De aia vă spunem mereu că orice lucru în agricultură e sub semnul incertitudinii, căci de la o zi la alta totul se poate schimba", atenționează fermierii de la Poama Boierească.

Bio Farm Recea-Cristur și-a schimbat brandul după patru ani de activitate, în Poama Boierească, după un regionalism al cuvântului “coacăză”. Aceasta a fost înființată în 2015 de către antreprenorii Alexandru și Ana-Maria Pop, afacerea de familie fiind specializată în producerea și desfacerea fructelor de pădure.

Ferma este localizată la 45 km de municipiul Cluj-Napoca. Terenul plantat este de 1 ha de zmeur Willamette, Polka, Glen Ample, 2 ha de coacăz negru Tisel, Tiben, Ruben, Gofert și o suprafață experimentală cu coacăz roșu, afin, agriș. În 2017, proprietarii au demarat procesul de obținere a certificării bio.

Comenteaza