Fostele fabrici, terenuri pentru blocuri. Dezvoltatorul Record Park Cluj intră în centrul Timișoarei

Fostele fabrici, terenuri pentru blocuri. Dezvoltatorul Record Park Cluj intră în centrul Timișoarei
Noul proiect din locul fabricii de pălării are o valoare estimată de 45 de milioane de euro

Belgienii de la Speedwell achiziționează la foc automat fostele platforme industriale dezafectate din centrul marilor orașe ale României pentru a ridica blocuri și birouri.   

Dezvoltatorul imobiliar fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen a ajuns la un acord cu Siminel Andrei, coordonatorul afacerilor locale ale americanilor de la New Century Holdings (NCH), pentru achiziția fostei fabrici de pălării Paltim din centrul Timișoarei, pentru 7,7 milioane euro, conform Profit.ro.

Cumpărătorul va face în loc un complex mixt cu apartamente și birouri evaluat la 45 de milioane de euro, cea mai mare investiție a sa de până acum. Cei doi investitori belgieni au cumpărat, prin intermediul firmei Cedar Invest, un teren de 15.430 mp și clădirile dezafectate ale fostei fabrici, de pe malul Begăi, în centrul Timișoarei. O parte din clădiri sunt închiriate unor cluburi și firme.

„Extinderea pe piața din Timișoara depinde de terenul potrivit care se ivește și de condițiile corecte, dar o luăm pas cu pas. Nu cumpărăm doar de dragul de a cumpăra. Trebuie să fie un amplasament central. Suntem în proces de achiziționare de terenuri suplimentare în principalele orașe mari, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, și în București“, declară Balcaen.

Speedwell a devenit cunoscută în România pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View (București). Compania a ajuns să aibă în portofoliu proiecte în dezvoltare de 100 milioane de euro. Complexul Record din Cluj, cu birouri și 236 de apartamente, va ocupa un teren ce a aparținut fabricilor Argos și Jolidon. Ansamblul este evaluat la 42 milioane de euro.

Comenteaza