Direcţia regională a finanţelor din Ardeal ar putea fi înfiinţată în Oradea

Direcţia regională a finanţelor din Ardeal ar putea fi înfiinţată în Oradea
Direcţia regională a finanţelor publice din Ardeal ar urma să fie înfiinţată la Oradea, chiar dacă în Cluj se află firme cât în alte patru judeţe din regiune. Informaţia a apărut "pe surse" şi e confirmată, la nivel de zvon, şi de directorul DGFP Cluj, Mihai Costin.

"Încă e prea devreme pentru aşa ceva", spune Costin. Mai întâi trebuie să apară legea privind reorganizarea teritorială, apoi vor fi înfiinţate şi structurile regionale, completează el.


Informaţia e publicată şi de un economist clujean pe blogul său. "În ultimele 2 zile circulă vestea că odată cu Regionalizarea se va mută la Oradea (era și Satu-Mare în calcul dar s-a renunțat) Direcția Regională a Finanțelor care până în acest moment era în Cluj. Acest transfer la Oradea a fost deja anunțat se pare directorilor din Finanțe și în proporție de 85% lucrurile sunt deja stabilite", scrie economistul Lucian Fanea. "Cum este posibil că o viitoare regiune NV care va inlcude județele SM, MM, SJ, BH, CJ, BN și în care numărul de IMM-uri este aproximativ 85.000 iar din acestea peste 50% sunt din județul Cluj și în plus județul Cluj este al 3 le-a mare contributor la bugetul de stat din colectarea taxelor și impozitelor de la firme după Departamentul Mari contribuabili și București să îi fie furat dreptul de administrare a banilor. 
În aceste condiții întrucât majoritatea firmelor din această regiune sunt din județul Cluj vor fi nevoite pentru orice problemă cu fiscul să bată drumul până la Oradea. Din păcate acest lucru dovedește încă odată dacă mai era nevoie că toată tevatură cu regionalizarea este făcută doar politic fără studii de impact la bază și fără consultări publice. De ce la Satu-Mare sau Oradea? Foarte simplu pentru că în cele 2 regiuni PNL are un cuvent greu de spus și încearcă să își tragă partea leului, asta în condițiile în care Clujului i se plătesc polițe guvernării PDL prin Boc".

Comenteaza