Directorul Terapia Cluj: “Nu vă așteptați la un vaccin anticoronavirus în acest an!”

Directorul Terapia Cluj: “Nu vă așteptați la un vaccin anticoronavirus în acest an!”

În 2020 nu vor exista tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva Covid-19, avertizează directorul fabricii de medicamente din Cluj, Dragoș Damian.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) atrage atenţia că, deşi s-au făcut progrese importante în ultimele patru luni, există încă multe obstacole în parcursul punerii acestora pe piaţă.

“Se lucrează la foc continuu la peste 100 de soluţii de tratament sau vaccinare împotriva coronavirusului, însă cercetătorii au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza studiile clinice şi a trage o concluzie cu privire la eficienţa pe termen lung a acestor soluţii”, spune Dragoş Damian, CEO al Terapia și director executiv al PRIMER.

“Chiar dacă sunt finalizate o serie de studii clinice care demonstrează eficiența unor vaccinuri, rezultatele lor nu oferă deocamdată date concludente cu privire la durata şi intensitatea efectului imunologic. A devenit dificilă şi găsirea unui tratament medicamentos, în special pentru formele uşoare şi medii ale bolii, pentru că a scăzut numărul pacienţilor înrolaţi în studii clinice, în același timp cu limitarea răspândirii virusului din ultimele luni”, conform PRIMER.

“Virusul a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune, în primul rând deoarece nu sunt respectate recomandările autorităţilor şi specialiştilor. În 2021 şi 2022 vom avea pe piaţă foarte multe soluţii pentru a lupta împotriva COVID-19, care vor ajuta ca viaţa noastră să intre în normalitate.

Până atunci însă trebuie să privim cu maximă seriozitate contribuţia şi responsabilitatea fiecăruia la limitarea răspândirii bolii. Masca, distanţarea, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt singurele măsuri capabile să evite o catastrofă sanitară şi economică în România. Haideţi să le practicăm!”, spune Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară.

Comenteaza