Doar 800 de posturi în Spaţiul Economic European. Ce meserii se caută

Doar 800 de posturi în Spaţiul Economic European. Ce meserii se caută
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante aproape 800 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 795 de locuri de muncă vacante, cele mai multe pentru muncitori necalificaţi şi pentru persoane cu studii medii.

Majoritatea posturilor sunt în Irlanda, unde se caută 385 de însoţitori de zbor şi stewarzi. Ţara învecinată, Marea Britanie, oferă 151 de locuri de muncă, dintre care 60 pentru îngrijitori persoane/ infirmieri, alte 60 pentru asistenţi medicali, 30 pentru îngrijitori persoane şi unu pentru şoferi profesionişti.

În Germania sunt disponibile 147 de posturi, fiind căutaţi 50 de asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali, câte 10 bucătari, ospătari, persoane în industria gastronomiei de sistem şi barmani, câte 7 lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor) şi sudori MIG-MAG- WIG, 6 hamali, câte 5 electricieni industriali, electricieni, operatori stivuitori şi operatori CNC(laminor şi strung), respectiv câte un mecanic industrial şi un mecanic auto(camioane). 

La rândul său, Suedia are nevoie de 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, în timp ce în Slovacia sunt căutaţi 30 de şoferi autocamion transport internaţional şi 7 îngrijitori persoane/ infirmieri. 

Ungaria oferă 6 locuri de muncă pentru mecanici agricoli, în timp ce Norvegia oferă două locuri de muncă pentru mecanici biciclete şi patru locuri de muncă pentru persone cu studii superioare, cum ar fi 2 doctoranzi în departamentul biomedical, un postdoctorand în Departamentul Reţele şi un postdoctorand în departamentul biomedical.

Pe locul următor se situează Republica Cehă, cu 5 locuri de muncă pentru şlefuitori, pilitori. Ca şi în cazul Norvegiei, tot persoanelor cu studii superioare se adreseză şi oferta locurilor de muncă din Belgia, unde este nevoie de un proiectant construcţii metalice şi un manager senior de proces. Nu în ultimul rând, în Spania se caută un maseur.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza