Două proiecte clujene, pe lista premiilor la Bienala Naţională de Arhitectură

Două proiecte clujene, pe lista premiilor la Bienala Naţională de Arhitectură
Două proiecte clujene figurează pe lista premiilor la Bienala Naţională de Arhitectură, ediţia 2016. Mai exact, nominalizări la secţiunile "arhitectura patrimoniului cultural" şi "arhitectura spaţiului public şi urbanismul".

Este vorba despre proiectele reabilitarea structurală și arhitecturală a bisericii reformate din Sic (apare în documente din 1291 şi este una dintre cele mai bine păstrate clădiri de cult din perioada Arpadiană, în Transilvania centrală), autor Diana Imecs, şi Someș Delivery, un proiect independent care provoacă și testează idei pentru integrarea Someșului în viața municipiului Cluj-Napoca.

Gândit pe termen lung, acesta abordează în fiecare an un alt segment al râului, pe care îl analizează dintr-o perspectivă pluridisciplinară și în care acționează pe patru componente: spațiu, comunitate, evenimente și mediu.

"Fericiți să aflăm că am fost nominalizați la secțiunea "Arhitectura spațiului public și urbanismul" din cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură 2016. E un semn de recunoaștere pentru toate inițiativele de-jos-în-sus de transformare a spațiului public, dar și o recunoaștere a potențialui fantastic al cursurilor de apă în oraș. Interesant de observat că suntem nominalizați alături de 2 PUG-uri, adică proiecte de planificare strategică la scară mare", au declarat iniţiatorii Someş Delivery.

Cele două proiecte au fost premiate şi în cadrul Architecture Conference & Expo Cluj-Napoca.

Premiile la Bienala Naţională de Arhitectură 2016 AICI. 

Comenteaza