E oficial! Banca Transilvania a achiziționat Bancpost. Tranzacţie de 305 milioane de euro

E oficial! Banca Transilvania a achiziționat Bancpost. Tranzacţie de 305 milioane de euro
| Foto: Arhiva

Banca Transilvania (BT) a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services şi ERB Leasing. Odată cu finalizarea tranzacției începe integrarea acestor entități în grupul financiar BT. 

Bancpost a fost achiziționată la 75% din valoarea activului net, pentru 178,67 milioane euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane euro (77% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN, 6,79 milioane euro (63% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă). În plus, BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost.

 “Achiziția Bancpost este un moment foarte important în povestea BT şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Urmează un plan ambițios de integrare în grupul BT, bazat pe sinergiile BT - Bancpost. Suntem pregătiți să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea.

Angajamentul ferm al BT rămâne susținerea antreprenorilor şi economiei româneşti. Mulțumim reprezentanților Eurobank şi Bancpost pentru abordarea profesionistă şi colaborarea care a dus la succesul acestei tranzacții”, declară Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al BT.

Managementul integrării

BT l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct - chief operations officer în cadrul băncii, pentru a coordona integrarea în grupul financiar BT, care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci, BT şi Bancpost. Toderici are peste 20 de ani de experiență în banking, este doctor în informatică economică şi absolvent de EMBA.

Banca Transilvania & Bancpost

Cu peste 13% cotă de piață, BT este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajați şi aproape 500 de sedii. Este prima instituție bancară care a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piață, peste 1 milion de clienți şi 147 de sedii.

Comenteaza