Echipele universităților din Cluj, în finala unei mari competiții de soluții energetice

Echipele universităților din Cluj, în finala unei mari competiții de soluții energetice

Echipe de la Universitățile Tehnică și Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se află printre cele cinci finaliste ale competiției Energy Challenge 2021.

Aceasta a trezit interesul studenților și masteranzilor din marile centre universitare din țară, pasionați de domeniul energiei. Cele 16 proiecte înscrise în concurs au avut ca teme eficiența energetică & optimizare rețea, energia verde, Digital & Smart, produse și servicii comerciale.

Cinci echipe s-au calificat pentru Energy Challenge Academy și, totodată, pentru marea finală. În afară de universităție clujene, au mai avut reprezentanți instituții din București, Bacău, Iași, Târgu-Mureș. Acestea au beneficiat în cadrul Energy Challenge Academy, desfășurate online în perioada 3-5 martie, de workshop-uri și sesiuni de training, susținute de specialiști și lideri din cadrul companiei E.ON România.

Marea finală va avea loc tot online, în a doua jumătate a lunii aprilie. Competiția a a antrenat, din 2015 încoace, 260 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul grupului german.

Comenteaza