Efectele pandemiei asupra pieței imobiliare. Prețul chiriilor în scădere la Cluj-Napoca și în marile orașe

Efectele pandemiei asupra pieței imobiliare. Prețul chiriilor în scădere la Cluj-Napoca și în marile orașe
cluj panorama

Pandemia a avut un impact mare asupra domeniului imobiliarelor, iar prețul chiriilor din marile orașe a scăzut chiar și cu 40%.

Lipsa studenților, dar și posibilitatea de a munci de acasă au afectat piețele imobiliare din marile orașe. În București, Iași, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca prețul chiriilor a scăzut chiar și cu 40%. Spre exemplu, un apartament cu două camere și bucătărie se închiria cu aproximativ 370 de euro, iar acum se închiriază la preț de garsionieră, 270 de euro.

“De obicei într-un an universitar cazăm undeva la 6.800 dintr-un total de 37.000 de studenți. Vă dați seama câți studenți stau în chirii și câți stau în chirii în apartamentele și garsonierele din Cluj, este un număr extraordinar de mare”, a spus Ionuț Zbranca, reprezentant al studenților UBB, pentru Digi24.

“Pentru prima dată după mulți ani, eu consider că este o rată de 30% de apartamente libere, ceea ce nu s-a întâmplat in anii trecuți. Culmea este că s-au pierdut clienți în zonele tradițional full ale Clujului”, a adăugat și agentul imobiliar, Adela Cîț.

Comenteaza