Electromontaj Cluj va lucra la linia electrică Porțile de Fier – Reșița

Electromontaj Cluj va lucra la linia electrică Porțile de Fier – Reșița

Societatea clujeană Electromontaj face parte din consorțiul care se va ocupa de lucrările de construire a inelului aerian 400 kv Porțile de Fier – Anina – Reșița, un proiect de 26 de milioane de euro.

Lucrările vor fi executate de asocierea Electromontaj Bucureşti - Romelectro, cu subcontractanţii Electromontaj Cluj, Emfor Montaj, Electromontaj Sibiu, cu aportul consultantului GOPA - International Energy. Proiectarea liniei a fost realizată de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice Bucureşti.    

Linia aeriană va aduce un beneficiu semnificativ în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona de vest şi sud-vest a României, deficitară în ceea ce priveşte sursele de energie electrică, potrivit beneficiarului lucrării, compania de stat Transelectrica.

 "Obiectivul de investiţii este alcătuit din două tronsoane: o construcţie nouă cu 259 de stâlpi (Porţile de Fier - Anina) şi modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi (Anina - Reşiţa). Lungimea liniei va fi de 117 km. Această linie va avea o contribuţie însemnată la creşterea capacităţii de interconexiune de pe graniţele de sud-vest şi vest ale României şi implicit a tranzacţiilor transfrontaliere în beneficiul utilizatorilor racordaţi la reţea", conform Transelectrica.

"Având în vedere ritmul mai accelerat al creşterii economice din zona de vest a ţării, acest proiect se înscrie în seria celor care vor dezvolta infrastructura necesară sustenabilităţii şi continuării investiţiilor în economie. Faptul că această linie cu o însemnătate deosebită pentru economia naţională se materializează este meritul zecilor de experţi excepţionali care contribuie la realizarea tuturor obiectivelor de investiţii ale companiei", a declarat noul președinte al Directoratului Transelectrica, clujeanca Gina Claudia Anastase.
Comenteaza