Elmafarm Cluj a intrat în insolvență

Elmafarm Cluj a intrat în insolvență
Elena Drăghicescu figurează ca acționar unic al Elmafarm Cluj | Foto: Facebook

Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea debitoarei Elmafarm Cluj-Napoca şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă.

În funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul Solvendi, cu un onorariu iniţial de 1.500 lei/lună, plus 5% din sumele încasate în procedură, conform portalului insolvențelor Supervizor.ro. Instanţa a stabilit data de 8 iulie ca termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească în 24 iulie, la sediul practicianului.

Elmafarm, specializată în comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate, este deţinută şi administrată de Elena Drăghicescu, fosta soţie a lui Sabin Funar, fiul fostului primar al Clujului, Gheorghe Funar.

Declanşarea procedurii de insolvenţă de către aceasta face parte din războiul pe care Drăghicescu îl poartă în vederea împărţirii averii (partaj), potrivit Bursa. Drăghicescu şi Funar Jr. sunt în dispută şi în dosarul comercial care vizează convocarea adunării generale a acționarilor la Elmafarm Trading, societate la care Elmafarm SRL deţine 90% din capitalul social.

Primul termen de judecată în aceast proces este programat în 3 iunie. Elmafarm a încheiat anul 2019 cu un profit net de 0,9 milioane de lei, (faţă de 1,1 milioane în 2018), la o cifră de afaceri de 37 de milioane, în creştere cu 1,6 milioane.

Societatea clujeană avea datorii de 15 milioane (13 milioane în anul anterior) şi capitaluri proprii de 5,3 milioane (plus de 6%). Numărul mediu de angajaţi din 2019 a fost de 44, faţă de 55 de salariați în 2018.

 

Comenteaza