Farmacia familiei Funar și-a cerut insolvența

Farmacia familiei Funar și-a cerut insolvența

Societatea Elmafarm Cluj, controlată de familia lui Sabin Funar, fiul fostului primar al Clujului, a solicitat intrarea sa în insolvență, conform platformei insolvențelor Supervizor.

“Cu toate că firmele care activează în domeniul pharma nu au fost afectate (negativ) de “criza coronavirus”, Elmafarm vine cu o bombă pentru partenerii de afaceri: s-a cerut în insolvenţă! Cererea a fost depusă pe 19 mai şi a dus la constituirea dosarului nr. 302/1285/2020, pentru care Tribunalul Comercial Cluj a stabilit un prim termen de judecată pe 27 mai.

Asta nu e singura surpriză! Conform Registrului Comerţului, unic asociat şi administrator este Elena Drăghicescu, fostă Funar, soţia lui Sabin Funar şi, desigur, nora “vestitului” Gheorghe Funar. Se deduce de aici că s-a produs un divorţ între cei doi, chiar dacă nu există informaţii publice despre această despărţire.

În plus, Elena Drăghicescu şi Sabin Funar se războiesc în dosarul comercial nr. 286/1285/2020, care vizează convocarea adunării generale a acțioarilor la Elmafarm Trading Florești, societate la care Elmafarm SRL deţine 90% din capitalul social.

Asta sugerează că divorţul nu este formal, aşa cum se mai întâmplă la unii oameni de afaceri. Demn de semnalat în acest caz este faptul că doamna Elena figurează ca asociat (minoritar – 5%) la Elmafarm Trading… cu numele Funar, situaţie care se mai înregistrează şi la alte societăţi”, conform Supervizor.

Societatea controlată de Elena Drăghicescu a încheiat anul trecut cu un profit net de 966.773 lei (faţă de 1,1 milioane în 2018), la o cifră de afaceri de 37 de milioane de lei (în creştere cu 1,68 milioane), datorii de 15 milioane (13 milioane în anul anterior) şi capitaluri proprii de 5.315.402 lei (plus de 6%). Numărul mediu de angajaţi din 2019 a fost de 44, faţă de 55 în 2018.

Elena Drăghicescu (fostă Funar) deţine direct (ca persoană fizică) participaţii la șapte firme active din România: Agroturism Bunica, Bon Ton Business, Bon Ton Hotels, Elma Vita Farmacie, Elmafarm SRL, Elmafarm Trading și TSI Invest. La unele apare cu numele Drăghicescu, la altele cu Funar. Toate au sediul social în judeţul Cluj.

Comenteaza