Episodul 3 la Boema: evenimente în pod

Episodul 3 la Boema: evenimente în pod
O nouă etapă din restaurarea Casei Boema intră în circuitul oficial de piaţă în următoarele săptămâni: o sală de evenimente amenajată la ultimul nivel al clădirii.

Proprietarii şi operatorii spaţiilor din clădirea monument istoric din centrul oraşului se pregătesc să dea în funcţiune noua etapă de proiect, după ce anul trecut s-a redeschis grădina de vară şi a apărut un restaurant la etajul casei.

Grădina de vară din curtea interioară a proprietăţii de pe str. Iuliu Maniu a fost inaugurată la începutul verii trecute, iar în decembrie proprietarii au finalizat o nouă etapă de proiect: amenajarea la etajul casei a unui restaurant împărţit în cinci zone diferite. Pentru operarea noului spaţiu, proprietarul, Simion Mureşan (de la Electrogrup), continuă parteneriatul cu administratorii localului Toulouse - Petru Bucşa, Bogdan Gheorghiu şi Radu Vargancsek. Pentru restul spaţiilor din casă au fost stabilite destinaţii şi funcţiuni complementare celor deja operaţionale, iar o parte dintre aceste zone sunt acum în lucru.

Următoarea etapă de proiect o reprezintă amenajarea podului, care este transformat în spaţiu de evenimente. „În decembrie am avut nişte solicitări, aşa că au avut loc în spaţiul de acolo cinci evenimente, dar zona încă nu era amenajată conform conceptului proiectantului. Acum se munceşte încă la spaţiul din pod, lucrările se finalizează în 2-3 săptămâni", a precizat Mureşan. Sala de evenimente va avea o capacitate de 3-400 de persoane şi a fost gândită ca spaţiu multifuncţional: pentru evenimente corporate, dar şi manifestări din altă "zonă", de la concerte la expoziţii de artă şi prezentări de modă.

Conform planurilor trasate, în Casa Boema urmează să mai apară o cramă şi wine bar la subsol, o nouă zonă de restaurant a la carte la parter şi un cigar bar. "Am pregătit şi această zonă (de cigar bar, n. red.), urmează etapa de igienizare, se lucrează şi acolo, dar acest spaţiu nu va fi operaţional mai devreme de toamnă. Ideea ar fi ca, după ce vremea nu mai permite funcţionarea grădinii de vară, să avem gata zona barului", a explicat Mureşan.

Cât despre spaţiul exterior, proprietarii au în plan redeschiderea terasei la mijlocul lunii viitoare, după câteva intervenţii de renovare-amenajare. "Suntem mulţumiţi de funcţionarea restaurantului, având în vedere şi contextul actual şi perioada care nu este tocmai cea mai activă pentru acest domeniu. Deocamdată nu avem motive de îngrijorare, dar trebuie ca tot timpul să aduci îmbunătăţiri şi să adaugi ceva", a completat Mureaşan.

Clădirea şi curtea au fost preluate de Mureşan în 2011, printr-o tranzacţie de la 1 milion de euro, conform datelor făcute publice. După achiziţie proprietatea a mai stat în aşteptare aproape doi ani, dar în 2013 proprietarii au dat drumul lucrărilor de reamenajare şi au încheiat un parteneriat cu administratorii localului Toulouse pentru repunerea în funcţiune a spaţiului de pe Iuliu Maniu, sub denumirea de Casa Boema. Clădirea istorică a fost construită acum 180 de ani. Terenul este de 1.330 mp, iar clădirea amplasată la frontul străzii e structurată pe patru niveluri (subsol, parter, etaj şi pod).

Etichete
Comenteaza