Evalueserve şi Groupama iau locul Nokia şi ING

Evalueserve şi Groupama iau locul Nokia şi ING
Compania indiană din sectorul serviciilor şi-a mutat în primul trimestru sediul, ocupând spaţiile din clădirea de birouri de unde s-a retras Nokia. Francezii s-au extins în Amera.

Cele două mari lovituri primite de economia judeţului anul trecut au lăsat 1 hectar de spaţii de birouri libere. Acestea se vor reumple însă în cursul lui 2012, potrivit proprietarilor de clădiri.

În primul trimestru din an, Evalueserve România s-a mutat într-un nou sediu la Cluj, pentru a ocupa o suprafaţă mai mare, a anunţat conducerea societăţii. Astfel, compania de servicii s-a relocat în imobilul de birouri Olimpia Business Center de pe Calea Dorobanţilor, care avea spaţii disponibile după închiderea centrului de cercetare al Nokia, ce ocupa aici 3.000 mp, potrivit informaţiilor oferite de administratorii clădirii. În urmă cu patru ani, când compania multinaţională de servicii indiană Evalueserve şi-a lansat centrul de la Cluj, avea închiriată o suprafaţă de 650 mp în imobilul de birouri Cluj City Center, amplasat pe aceeaşi arteră, Calea Dorobanţilor, iar în Olimpia suprafaţa închiriată în acest moment este de peste două ori mai mare.

"Relocarea biroului ne permite o mai mare flexibilitate în urmărirea strategiei noastre de creştere în Europa prin intermediul centrului de cercetare din România, nu doar prin mărirea numărului de angajaţi, ci şi prin oferirea unei infrastructuri puternice", a explicat Pushkar Chatterji, şeful biroului din România. Centrul Evalueserve din Cluj are acum 70 de angajaţi, iar suprafaţa închiriată în Olimpia are o capacitate de 100 de persoane. Strategia de extindere a companiei presupune câştigarea de clienţi noi. "Ne aşteptăm la creştere în continuare în 2012, în ciuda condiţiilor economice incerte", au transmis reprezentanţii companiei.

Centrul de la Cluj va creşte şi în ceea ce priveşte echipa: în perioada următoare vor fi disponibile posturi de analişti în domeniul marketingului şi vânzărilor (pentru cunoscătorii limbilor germană şi franceză), analişti de afaceri (pentru vorbitori de germană şi italiană. Cunoaşterea la nivel ridicat a limbii engleze este necesară pentru oricare dintre posturi. De asemenea, compania este interesată în derulare de programe de internship.

Evalueserve este o companie globală specializată în procese de cunoaştere, cu o echipă de peste 2.600 de oameni la nivel global, care îşi desfăşoară activitatea la sediile clienţilor şi în centre de cercetare globale localizate în Chile, China, India şi România. La începutul acestei luni, Evalueserve şi-a inaugurat noul sediu deschis în Dübendorf, Elveţia. Soluţiile oferite de Evalueserve includ cercetare personalizată şi servicii de analiză pentru companii de vârf la nivel mondial.

Încă din toamna anului trecut, proprietarul Olimpia anunţa că a găsit înlocuitor pentru Nokia în spaţiile lăsate libere după închiderea centrului de cercetare: Evalueserve urma să preia două etaje din imobilul de birouri situat pe Calea Dorobanţilor. Amintim că Nokia a anunţat în aprilie 2011 că închide centrul de la Cluj în urma unui parteneriat cu grupul Microsoft, fapt ce a determinat renunţarea la modul de operare Symbian. Imobilul de pe Calea Dorobanţilor a fost inaugurat în martie 2006, fiind una dintre primele clădiri destinate spaţiilor de birouri de mari dimensiuni în oraş. Aceasta are o suprafaţă de 5.770 mp, cu o suprafaţă utilă de birouri de 4.800 mp.

Cealaltă închidere-vedetă anunţată la Cluj în 2011, cea a centrului de servicii ING, i-a lăsat pe proprietarii Amera Tower cu 7.000 mp de închiriat. Grupul olandez ING a anunţat în 22 martie anul trecut că a luat decizia de a închide centrul său regional, inaugurat în septembrie 2010, unde urmau să lucreze 1.000 de persoane. Clădirea de 11 etaje, situată în partea de nord-vest a ieşirii din Cluj-Napoca, pe fosta platformă industrială a comunei Baciu, are o suprafaţă construită desfăşurată de 9.000 mp şi 5.800 mp suprafaţă utilă închiriabilă.

În interval de câteva luni, proprietarii au găsit mai mulţi clienţi pentru spaţii. Compania de asigurări Groupama şi-a regrupat activitatea şi şi-a stabilit recent în Amera Tower sediul central din Cluj, ducând gradul de ocupare al imobilului la 60%. Francezii au ocupat cea mai mare parte din golul lăsat după închiderea centrului de servicii al ING. Grupul a preluat 2.400 mp, pe patru etaje, iar proprietarii Amera estimează ocuparea integrală a clădirii până în toamnă.

 

Etichete
Comenteaza