Experții în tehnologie din Cluj vor preda cursuri pentru Republica Moldova

Experții în tehnologie din Cluj vor preda cursuri pentru Republica Moldova

Școala Informală de IT (SIIT) Cluj, platformă de educație nonformală și reconversie profesională, se va extinde din 1 noiembrie în Republica Moldova, oferind șanse care doresc să se reinventeze profesional în tehnologia informației.

“Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților.

Vom porni cu trei tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcții, pe măsura cererii pieței”, a spus Mihai Talpoș, cofondator al SIIT.

Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs se desfășoară acum exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate.

Cursurile sunt actualizate după realitățile din piața muncii și variază de la o săptămână la cinci luni. 5.000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova și București.

Comenteaza