Copiii din satele Clujului au primit gratis echipamente IT

Copiii din satele Clujului au primit gratis echipamente IT

Mai multe echipamente de tehnologia informației au fost dăruite copiilor de la țară din județul Cluj de către Școala Informală de IT (SIIT).

Aceasta a demarat în luna mai proiectul IT4Kids în mediul rural, cu scopul de a îmbunătăți accesul la educația modernă (inclusiv de la distanță) pentru elevii din mediul rural, în contextul pandemiei de coronavirus și a imposibilității copiilor de a se prezenta la școală.

În cadrul proiectului, au fost donate 300 de echipamente IT (laptopuri, tablete, routere), distribuite în 15 instituții de învățământ din județele Sălaj, Sibiu, Cluj, Iași, Dolj, Constanța și Buzău. Toate echipamentele IT colectate au fost igienizate, formatate și dotate cu sisteme de operare.

„În cele trei luni ale proiectului, am descoperit cât este de important să fim conectați, atât la tehnologie, cât și cu cei din jurul nostru. Împreună putem să dăm o mână de ajutor acolo unde este nevoie”, afirmă Mihai Talpoș, cofondator al SIIT.

Proiectul  a venit și în sprijinul a 120 de cadre didactice din mediul rural din județele Sibiu, Sălaj și Cluj, care au participat la cursuri online (gratuite) de „Inițiere în platformele de comunicare Zoom și Google Classroom”, livrate de mentorii SIIT.

„Indiferent de ce se va întâmpla în perioada următoare, dacă școlile vor rămâne în online sau nu, componenta digitală va fi din ce în ce mai prezentă și va influența educația din multe puncte de vedere.

Laptopul sau tableta nu trebuie să fie un obiect SF pentru niciun copil, indiferent de mediul din care provine. Orice mijloc prin care putem facilita accesul la tehnologie, atât al copiilor, cât și al profesorilor, este o investiție foarte importantă și cu efecte pe termen lung pentru ei, dar şi pentru societate”, a spus Ionuț Stanimir, director de marketing BCR, finanțator al acțiunii.

SIIT este lider la nivel național în sectorul educației nonformale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. 5.000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova).

Comenteaza