Explozie la Untold: a sărit în aer preţul chiriilor

Explozie la Untold: a sărit în aer preţul chiriilor
Chirie pe patru zile, dublă faţă de chiria lunară, dar s-au cerut şi 7.600 de lei pentru un apartament cu 4 camere.

Untold a adus cu sine nu numai muzică, ci şi o explozie a preţurilor la chirii, fenomen început anul trecut şi care a continuat şi în acest an, atingând noi cote. Cererea de locuri de cazare pentru zeci de mii de persoane venite din ţară sau strănătate s-a concretizat prin lipsa camerelor de hotel sau pensiuni pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului Cluj-Napoca, rezervările fiind făcute cu luni de zile înainte.

De asemenea, clujeni întreprizători au descoperit o afacere în închirierea apartamentelor pe durata celor patru zile ale festivalului, la preţuri duble faţă de o chirie normală lunară. Astfel, un apartament cu două camere în cartierul Mănăştur, situat la 10 minute de Cluj Arena, se închiriază cu 1.500 de lei, iar un apartament cu o cameră, situat peste Someş, vis-a-vis de stadion, se închiriază cu 2.000 de lei.

Tot 2.000 de lei (450 de euro) s-au cerut şi pentru "o garsonieră confort I, mobilată şi utilată, cu wi-fi", situată la 20 de minute de mers pe jos de Cluj Arena.

Preţurile cresc, însă, odată cu numărul de camere oferite şi care pot găzdui 5 - 6 persoane, în funcţie de numărul de paturi, ajungând la 2.700 de lei, rccordul fiind deţinut de un clujean care a cerut 7.600 de lei pentru închirierea unui apartament cu 4 camere în zona Mărăşti, în cealaltă parte a oraşului faţă de stadion.

 

Comenteaza