Grupul german Europlant a preluat fabrica de extracte vegetale din Cluj

Grupul german Europlant a preluat fabrica de extracte vegetale din Cluj

Grupul Europlant din Ger­ma­nia a cum­părat compania PlantEx­trakt care deţine o fa­brică în judeţul Cluj de tincturi şi extracte vegetale.

”Înfiinţate în toamna anului 1991 ca firmă mixtă româno-germană cu sediul la Rădaia, într-o zonă nepoluată, în mijlocul naturii, Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 27 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, ge­mote­rapice şi medicamente homeo­patice”, potrivit site-ului companiei.

Firma este deţinută în proporţie de 98% de antreprenorul Igor Kiril Peev, cetăţean german, iar restul, de Nicoleta şi Cristian Peev din România, conform ZF. Odată cu această tranzacţie, PlantEx­trakt intră în portofoliul Europlant, care deţine operaţiuni în Rusia, Ucraina, Polonia şi mai nou Ro­mânia.

Facilitatea de producţie din Rusia datează din 1938, aici fiind realizate ceaiuri medicinale ce ajung apoi în farmacii. Fabrica din Ucraina realizează produse farma­ceutice din plante, dar şi produse fitofarma­ceutice sub brandul Likravy. În Polonia se produc din 1998 în special bunuri farma­ceutice din plante, însă sub formă lichidă.

Platforma industrială (a PlantEx­trakt, n.red.) are o suprafaţă de 38.000 mp, din care 3.500 mp reprezintă halele de producţie şi zonele de depozitare, iar pe o suprafaţă de 12 ha se întind culturile ecologice de plante medicinale, conform datelor de pe site-ul companiei.

În perioada 1992 – 1995 firma a funcţionat în exclusivitate prin activitatea de export de materii prime pentru homeopatie – tincturi – pe pieţele farmaceutice din Europa de Vest (Germania, Austria, Italia) şi din Extremul Orient (India, Pakistan), activitate care continuă şi în prezent.

Grupul Europlant, o afacere de familie cu o istorie de 90 de ani, este parte din reţeaua Nature Network (Martin Bauer Group) cu 25 de situri de producţie, 4.000 de salariaţi şi afaceri de 600 de milioane de  euro.

Comenteaza