Fabrica de hârtie din Dej, modernizată printr-un credit de 51 de milioane de euro

Fabrica de hârtie din Dej, modernizată printr-un credit de 51 de milioane de euro

Pehart, cel mai mare producător de role industriale de hârtie din Sud-Estul Europei, a obținut un credit sindicalizat care va fi investit în dezvoltarea fabricilor sale din Dej (județul Cluj) și Petrești (județul Alba).

Acesta vrea să construiască noi facilități pentru producția de hârtie, investiții în echipamente de ultimă generație pentru creșterea producției și dezvoltarea portofoliului cu noi produse, conform Economica.net. Astfel, compania va crea noi locuri de muncă pentru comunitățile locale din cele două orașe.

Creditul a fost aranjat de un sindicat de bănci, dintre care BCR a acționat în calitate de coordonator, iar ING Bank, Raiffeisen Bank și OTP Bank, ca aranjori principali mandatați. Casa de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații a fost consultant juridic al băncilor creditoare, iar Schoenherr, pentru compania beneficiară.

„Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producție a hârtiei și, pe măsură ce intrăm pe noi piețe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică și prietenoasă cu mediul, având constant în vedere comunitatea locală și crearea de noi locuri de muncă într-o industrie robustă, orientată spre oameni”, a declarat Gabriel Stanciu, director general al Pehart. 

Societatea deține brandurile Pufina, Alint și Altessa. Creditul obținut o va ajuta în creșterea cotei de piață în țările din Centrul și Estul Europei prin noi produse, prin brandurile proprii. În 2015, Pehart a fost achiziționată de la omul de afaceri Ioan Tecar de către fondul de private equity Abris Capital Partners.

Comenteaza