Fabrica Terapia va finanța pregătirea elevilor în sistem dual la Cluj

Fabrica Terapia va finanța pregătirea elevilor în sistem dual la Cluj
Modernizarea Colegiului Ana Aslan a început în primăvară

Societatea Terapia, o companie din grupul Sun Pharmaceutical Industries, va susține învățământul dual la Cluj-Napoca în anul școlar 2020-2021.

Cel mai mare producător de medicamente generice din România a anunțat că va sprijini dezvoltarea pentru formarea profesională a celei de-a doua clase de învățământ dual de la Colegiul Tehnic Ana Aslan (CTAA), din cadrul proiectului “Academia 2 în 1- Școală și carieră”.

În acest an școlar, Terapia are în practică două clase din învățământul dual în domeniul de pregătire profesională chimie industrială, 56 de tineri pregătiți pentru profesia de operator în industria de medicamente, urmând ca societatea să le asigure un loc de muncă.

"Prin punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor necesare, elevii vor avea șansa de a opera echipamente de zeci de milioane de euro până la sfârșitul ciclului de învățământ, făcând permanent pregătire practică în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție și putând fi astfel încadrați în muncă încă din perioada de învățământ, în condițiile legii", conform conducerii Terapia.

Pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, fiecare elev primește din partea companiei o bursă de 400 de lei, care se adaugă la cea de 200 de lei acordată de stat.

Totodată, Terapia a donat 50.000 de lei CTAA, bani care vor fi utilizați pentru achiziția de echipamente IT pentru elevii celor două clase, sprijinind astfel continuarea activităților de învățământ online, în cazul în care va fi necesar, ca urmare a contextului pandemic de coronavirus.

Pentru momentul redeschiderii colegiului, după finalizarea lucrărilor de renovare, compania farmaceutică a pregătit 100.000 de lei pentru dotarea unui laborator tehnologic menit să ajute elevii în calificarea profesională de operator în industria de medicamente.              

“Sprijinirea celor 56 de tineri nu numai că ne ajută să pregătim o nouă generație de angajați pentru o industrie înalt tehnologizată, dar ne îndeplinește astfel și datoria de a ține în țară tinerii care acum sunt pe băncile școlii, oferindu-le o carieră și o viață mai bună în România”, a menționat Dragoş Damian, director general al Terapia.

În 2019, din dorința de a susține formarea competențelor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, Terapia a încheiat un parteneriat cu reprezentanții colegiului, vizând dezvoltarea învățământului profesional dual din Cluj.

Terapia a devenit din 2015 parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare şi dezvoltare ce reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente distribuite în 100 de țări, prin implicarea a 32.000 de angajați.

loading...
Comenteaza