Falimentul asiguratorilor City Insurance și Euroins: Mai multe bunuri au fost scoase la vânzare. Când e licitația

Falimentul asiguratorilor City Insurance și Euroins: Mai multe bunuri au fost scoase la vânzare. Când e licitația
| Foto: Foto 1 (stânga): Arhivă/Fotrografie ilustrativă / Foto 2 (dreapta): romaniajournal.ro

Bunurile City Insurance și Euroins sunt scoase la vânzare prin licitație de către CITR (filialele Cluj și București) în urma falimentului celor două firme de asigurări.

CITR (prin filialele Cluj și București) a scos la licitație mai multe bunuri ale firmelor City Insurance și Euroins.

CITR a postat pe site mai multe bunuri care aparțin City Insurance și Euroins și care au fost scoase la licitație.

Printre toate acestea se numără peste 40 de autoturisme, mai multe imobile, spații de birouri și comerciale, precum și un teren.

CITR (filiala Cluj), lichidatorul City Insurance, a scos la licitație patru spații comerciale situate în București, care includ și bunurile mobile aflate în interior, la un preț de pornire de 2.138.360 euro precum și un teren, tot în Capitală (10.002 mp), cu un preț de pornire de 819.000 euro. Licitația pentru bunurile City Insurance va avea loc  în data de 18.08.2023, ora 12.00 la sediul lichidatorului judiciar din București, str. Gara Herăstrău nr. 4, et. 3, Sector 2.

„Parc auto” de peste 211.400 euro scos la licitație

În cazul bunurilor Euroins, lichidatorul judiciar (CITR filiala București) a scos la licitație un apartament cu trei camere în București, la prețul de 80.000 euro, un apartament cu trei camere în Brașov la 116.000 de euro, un apartament cu două camere în Iași - 81.000 euro. În București a mai fost listată și o clădire (include și teren) la un preț de pornire de 470.000 euro.

Totodată, la această licitație sunt scoase și 43 de autoturisme, la un preț total de pornire de 211.400 euro.

Aici, licitația va avea loc tot în data de 18 august 2023, la aceeași adresă, la ora 15.00.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în 17 martie 2023 să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății. După ce Euroins a atacat decizia în instanță, Tribunalul Bucureşti a dat dreptate ASF și a dispus deschiderea procedurii de faliment.

În 17.09.2021, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare și constatarea insolvenței City Insurance, cel mai mare asigurător din țară în ultimii trei ani, cu peste 3 milioane de contracte, urmând să ceară deschiderea procedurii falimentului.

Comenteaza