Fără majorări de salarii la poştă în acest an

Fără majorări de salarii la poştă în acest an
Veniturile ocazionale înregistrate în 2014 prin distribuirea cardului naţional de sănătate au influenţat negativ componenta totală a veniturilor în 2015. Fără această influenţă, veniturile totale ar fi înregistrat un avans, susţinute atât de cele din colete (+13%) şi cele financiare (+ 20%).

„Cea mai recentă majorare salarială s-a produs la începutul anului trecut. Poşta Română nu îşi permite o nouă majorare salarială, în condiţiile în care necesarul de investiţii este uriaş. Lipsa de preocupare pentru această componentă, în ultimii 10 ani, s-a văzut în scăderea calităţii serviciilor şi, în final, în diminuarea veniturilor", a precizat directorul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Alexandru Petrescu.  
 
„O parte din doleanţele partenerilor sociali sunt perfect justificate şi vrem să le acordăm tot suportul pentru soluţionarea lor. Pe de altă parte, aşteptăm pragmatism, realism şi implicare reală în activitatea companiei. Mizăm ca, până la finalul lunii martie, să primim acordul de facto al băncii centrale pentru demararea proiectului de servicii financiare la ghişeu.

Agenda CNPR este plină şi ea rămâne neschimbată: consolidarea profitului, diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor. Orice discuţie legată de poziţia financiară a Poştei Române trebuie argumentată cu cifre. Restul sunt poveşti”, a precizat Alexandru Petrescu.

Profitul din 2014 şi cel din 2015 s-au datorat scăderii cheltuielilor, în timp ce veniturile din serviciile tradiţionale s-au diminuat, conform conducerii. În primul semestru, operatorul naţional de servicii poştale derulează un proiect-pilot de implementare a unor criterii de performanţă în rândul angajaţilor. Într-o primă fază, acestea vor fi aplicate la nivel judeţean. 

CNPR a înregistrat anul trecut un profit brut de 19,2 milioane de lei. Cheltuielile cu investiţiile au crescut cu 24% faţă de 2014, în timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu 7%. CNPR este deţinută de Ministerul pentru Societatea Informaţională (75%) şi de Fondul Proprietatea (25%). Compania a încheiat avut un profit net de 22,8 milioane de lei, după cinci ani de pierderi.

Comenteaza