Farmec își scoate fabrica din oraș. A găsit deja teren

Farmec își scoate fabrica din oraș. A găsit deja teren

Producătorul de cosmetice Farmec își va muta unitatea de producție în afara municipiului Cluj-Napoca, printr-o investiție de până la 40 de milioane de euro. Ar avea nevoie de ajutor de stat pentru acest proiect, dar societatea nu a fost eligibilă.

„Noi, la Farmec Cluj, am fi primii pe listă care ar aplica pentru un ajutor de stat, pentru noi, plafonul de 500 de milioane de lei este imens. Am încercat ani de zile să aplicăm, dar nu am fost eligibili. Avem în plan o relocare a fabricii în afara oraşului, avem deja şi terenul. 

E vorba însă de o investiţie de 100, maximum 200 de milioane de lei, care ar presupune şi modernizarea producţiei, şi creşterea capacităţii“, a declarat Mircea Turdean, director general și acționar la Farmec, conform ZF.

După 2008, guvernul a sprijinit cu ajutor de stat 10 proiecte de investiţii cu câte 100 milioane de euro: fabrici din domeniile automotive, electrocasnice sau utilaj petrolier, dezvoltate de companii multinaţionale. 

Afacerile antreprenoriale româneşti au început să apară pe listele de ajutoare de stat aprobate abia după ce au fost lansate noi scheme în care plafonul de investiţii a fost coborât la câteva milioane sau zeci de milioane de euro.

Cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia, a încheiat un parteneriat cu Farmec, care îi pune la dispoziție liniile sale de ambalare pentru un nou dezinfectant, Igienosept, avizat ca biocid de Institutul Cantacuzino. Farmec are un portofoliu de 600 de produse de îngrijire personală și curățenia locuinței, concepute în laboratoare performante.

În martie 2021, rețeaua sa de magazine de brand cuprindea 30 de unități în toată țara. Compania are certificare internaţională GMP și comercializează produsele din portofoliu în 30 țări. Principalii săi competitori la nivel național în fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice erau Dalli Production, Stera Chemicals, Interstar Chim și Detergenți SA.

Comenteaza