Faza II din parcul de birouri de la Libertatea începe din primăvară FOTO

Faza II din parcul de birouri de la Libertatea începe din primăvară FOTO
Prima fază din centrul tehnologic Liberty, dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea din zona gării, a fost inaugurată azi.

Proprietarii nu au anunţat deocamdată niciun chiriaş, dar estimează să încheie primele contracte în următoarele săptămâni. Lucrările pentru etapa următoare de proiect încep în primăvară, au anunţat dezvoltatorii de la Fribourg Development.

„Eu fac afaceri, nu binefacere, Clujul este o oportunitate de investiţii. Cred în viitorul industriei IT de la Cluj”, şi-a motivat alegerea Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova, cel care controlează fondul de investiţii prin care se dezvoltă Liberty Technology Park. Acesta este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza.

Investiţia de până acum a fost de 7 de milioane de euro şi a vizat reconversia primelor două clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea. În urma reconversiei, au rezultat 5.600 mp utili destinaţi amenajării de birouri, săli de conferinţe şi organizare de evenimente, precum şi a zonei ce va include o sală de fitness, un restaurant şi o cafenea. Acestora li se adaugă amenajarea peisagistică a ambientului înconjurător, respectiv a celor 13.239 mp de zonă verde, şi a celor 565 de locuri de parcare, rastelurilor şi pistelor pentru biciclete.

Investiţia totală estimată în acest parc este de 25 de milioane euro. Activitatea de producţie a fost relocată, iar brandul Libertatea va continua să existe, a mai precizat Sturza. Tot azi a fost lansat oficial şi acceleratorului Spherik, o platformă care ar urma să crească afaceri cu potențial, destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local și internațional.

Etichete
Comenteaza