Femeia Antreprenor 2024. Ce granturi pot primi doamnele

Femeia Antreprenor 2024. Ce granturi pot primi doamnele
| Foto: Facebook - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Bugetul total pentru programul „Femeia Antreprenor” 2024 este de 200 milioane de lei.

Ministerul Economiei pregăteşte o nouă ediţie a Programului „Femeia Antreprenor", procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis fiind lansată în consultare publică, a anunţat vineri instituţia.

Conform sursei citate, în cadrul programului vor fi acordate granturi în valoare maximă de 200.000 lei pentru un IMM, sumă care poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către antreprenoare.

„De mărţişor, MEAT aduce veşti bune despre «Femeia Antreprenor»! Mai exact, instituţia noastră pregăteşte o nouă ediţie a programului care încurajează doamnele să îşi creeze propriile destine în lumea afacerilor, prin acordarea de finanţări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică", se menţionează în comunicat.

Pe ce pot fi cheltuiți banii

Totodată, finanţarea se referă, spre exemplu, la achiziţionarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, şi activele corporale pentru spaţii de joacă, săli de sport, fitness şi altele, precum şi echipamentele pentru economisirea energiei şi utilizarea resurselor regenerabile.

„Pot fi realizate investiţii şi în spaţii de lucru, mijloace de transport, mobilier şi aparatură, site-uri web şi promovare, inclusiv investiţii pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială. Mai mult, ediţia din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăţi: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanţare", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectele câştigătoare vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiţie, care se axează pe susţinerea companiilor aflate la început de drum.

Pentru anul 2024, MEAT estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei.

Comenteaza