Femeile din Cluj cumpără cei mai mici pantofi din țară

Femeile din Cluj cumpără cei mai mici pantofi din țară

În Cluj-Napoca femeile cumpără cel mai frecvent încălțăminte de mărimea 36, cu două mărimi mai mici decât media pe țară, conform platformei Epantofi.ro.

Magazinul online a analizat statisticile vânzărilor de încălțăminte și a creat harta încălțămintei vândute în România. Cumpărătorii din fiecare colț al țării optează pentru negrul universal. În Covasna, Olt și Tulcea, pentru aproape fiecare comandă de încălțăminte culoarea aleasă este negru.

A doua culoare cumpărată diferă de la o regiune la alta. În 25 de județe din țară este albul (cu precădere în centrul țării). În restul județelor, în topul culorilor se află albastru (în Giurgiu, Harghita, Suceava și Bacău), urmat de maro și bej.

Pantofii galbeni, portocalii și mov sunt cei mai puțin populari în rândul consumatorilor români. Pe piața românească predomină marca Adidas. În 26 de județe acest brand este cumpărat cel mai des. În restul județelor, predomină alte două mărci: Geox în Constanța și Bihor și New Balance în Argeș și Sibiu.

Pe scara națională predomină marca Adidas, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, iar pe locul doi, se află marca Geox pentru femei și Nike pentru bărbați.

Top branduri femei

1. Adidas
2. Geox
3. New Balance
4. Nike
5. Tommy Hilfiger

Top branduri bărbați

1. Adidas
2. Nike
3. New Balance
4. Geox
5. Tommy Hilfiger

Sursa: Epantofi.ro

În rândul femeilor, cea mai cumpărată mărime este 38, iar printre bărbați mărimea 42. La Arad, Cluj-Napoca, Galați sau Constanța, unde femeile cel mai des cumpără încălțări de mărimea 36, cu două mărimi mai mici decât media pe țară.

În Craiova, Brașov, Ploiești, Brăila, Sibiu, Baia Mare și Botoșani predomină mărimea 37. La polul opus, se află locuitoarele din Buzău, care achiziționează cel mai des mărimea 38. La bărbați, în Arad cea mai des cumpărată mărime este 46, iar în Galați – 45. În Botoșani și Oradea – 40.

Românilor le place stilul sportiv și apreciază confortul. Femeile cumpără cel mai des sneakers, sandale, pantofi cu toc, încălțăminte sport, teniși. La bărbați, cele mai cumpărate tipuri sunt sneakers, pantofi sport, sandale, teniși, pantofi. În Tulcea, înălțimea medie a tocurilor este de 8,5 cm, în Reșița, 7,7 cm, iar în Bistrița, 7,5 cm.

La Piatra Neamț, Miercurea Ciuc și Brașov procentul de încălțăminte pentru alergare achiziționată în raport cu numărul total de încălțăminte cumpărată a fost deosebit de mare. Raportul se bazează pe statisticile vânzărilor de încălțăminte din România în magazinul online Epantofi.ro. Au fost incluse date din 2019 în perspectivă națională și regională.

Comenteaza