Fermierii din Cluj, solicitați la greu pentru lapte ecologic

Fermierii din Cluj, solicitați la greu pentru lapte ecologic

Membrii Cooperativei Agricole Someș Arieș (CASA) au produs 42.000 de litri de lapte zilnic. Aceasta se află în primele 10 cooperative din România din cele 1.500 înfiinţate.

CASA, formată din 70 de fermieri din judeţele Bistriţa, Sălaj, Cluj, Mureş şi Alba, care deţine Fabrica de Brânzeturi Transilvania, a făcut anul trecut un milion de lei din producţia de brânzeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga, în creştere cu 25% faţă de anul trecut.

La nivelul cooperativei, veniturile totale au fost de 36 de milioane de lei, mai mari cu 11% decât în anul anterior, potrivit ZF.

Fermierii au un efectiv de 7.000 de capete de bovine şi în 2019 au produs 42.000 de litri de lapte zilnic. Pe lângă producţia în propria fabrică, ei furnizează laptele pentru procesare către FrieslandCampina, Sanlacta, Unilact şi Romfulda.

Dan Ţandea, preşedintele cooperativei, spunea anterior că solicitățile de lapte, în special pentru cel ecologic, este foarte mare şi tot mai mulţi procesatori vor să colaboreze cu ei: „Cooperativa este făcută să aducă un câştig fermierilor“.

Comenteaza