Finanțare prin Start-up Nation pentru “Airbnb"-ul spălătoriilor auto de la Cluj

Finanțare prin Start-up Nation pentru “Airbnb"-ul spălătoriilor auto de la Cluj

Echipa de antreprenori clujeni care a dezvoltat aplicația cu ajutorul căreia șoferii pot face rezervări și pot vedea în timp real locurile libere la spălătoriile auto a primit finanțare prin programul guvernamental Start-up Nation.

Antreprenorii au demarat afacerea cu o investiție inițială de 10.000 de euro și au participat la prima ediție a programului, conform platformei de specialitate Startup Cafe.

“Am participat la Start-up Nation chiar la prima ediție. A fost o provocare pentru noi să vedem cum ne descurcăm cu tot procesul birocratic al programului. Nu pot să spun că a fost neapărat un mare plus din punctul de vedere al echipamentelor tehnice pe care le-am cumpărat. A fost mai mult un exercițiu bun pentru că am reușit să avem acestă interacțiune cu ceea ce înseamnă fonduri europene.

Din păcate, pe noi ne-ar fi ajutat mult mai mult dacă puteam să investim o parte din bani în promovare, mai degrabă decât în echipamentele tehnice. Business-uri foarte bune sucombează repede tocmai din cauză că nu au promovarea corectă sau nu au fondurile necesare pentru a investi în promovare. Poți să ai un produs foarte bun, dar lumea să nu afle de el.

După ce am tras linie, pot să spun că da, aș repeta experiența, cu Start-up Nation sau altă sursă de finanțare de acest tip. Acum e puțin mai ușor, știi exact drumul pe care să-l urmezi. Ai nevoie de extraordinar de multe documente, unele mai utile, altele mai puțin utile - sau altele mai puțin logice. Trebuie să fii ca o furnicuță care tot strânge toată toamna foarte multe hârtii pe care le pui într-un dosar imens și le duci la agenția care se ocupă de fonduri”, spune antreprenorul Alin Șutea, director executiv al WashMe.

“Următorul pas este să lansăm aplicația și pe iOS, momentan disponibilă doar pentru Android. Nu am neglijat fanii Apple, așa că ei pot să își facă rezervările prin washme.ro, care poate fi accesat de pe orice dispozitiv. În prima parte a acestui an vrem să ne extindem în orașele mari din Transilvania - avem deja mai multe discuții cu spălătorii de acolo. Obiectivul este ca, în următoarele șase luni, să fim aplicație regională”, susțin antreprenorii.

Aplicația a fost creată de către o echipă extinsă de șase persoane. Spălătoriile înscrise în aplicație sunt deocamdată doar din Cluj, dar serviciul va fi extins și în alte orașe din Transilvania. Aplicația a fost dezvoltată în interval de doi ani, cu ajutorul echipei Appme Smart Soft.

Comenteaza