Finanţele merg în control la cluburi şi restaurante

Finanţele merg în control la cluburi şi restaurante
În contextul intensificării activității comerciale în decembrie, Direcția Antifraudă Fiscală a desfășurat o acțiune de control la nivel național.

11 suspendări de activitate și amenzi de 250.000 de euro au fost aplicate în cadrul acțiunii de control din weekend-ul 5-6 decembrie în vederea verificării modului în care agenții economici respectă prevederile ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 28/1999. 

Cu această ocazie au fost verificați operatori care au ca domeniu de activitate: restaurante, cluburi, baruri, servicii de înfrumusețare, comercializarea de carne și produse de carne, băuturi alcoolice, produse de cofetărie și patiserie. 
  
Firmele care au mai fost deja sancționate pentru abateri de la obligația de a fiscaliza încasările și care refuză în continuare să emită bonuri fiscale vor fi sancționate cu amenzi de până la 27.500 de lei și suspendarea activității pentru 30 de zile.

Rezultatele sintetice ale controlului:  inspectori antifraudă - 382, contribuabili verificați - 214, valoare amenzi - 1.093.900 lei, suspendări activitate - 11.

Comenteaza