Fiscul clujean, din nou „în stradă”

Fiscul clujean, din nou „în stradă”
Salariaţii Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice (DRFP) Cluj au izbucnit într-un nou protest spontan, neîncrezători în promisiunile de la centru.

„Oamenii au fost mai puţini decât luni, protestul din curte fiind de o mai mică amploare. A început mai târziu şi s-a terminat mai devreme. Angajaţii aşteaptă rezultatul negocierilor dintre sindicate şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, deocamdată au fost doar promisiuni”, ne-a relatat un salariat de la finanţe.  
 
Este al doilea protest din această săptămână din curtea DRFP Cluj, după cel de luni, la care au participat 200 de angajaţi. Mişcarea s-a răsfrânt împotriva contribuabililor blocaţi la operaţiuni în una dintre cele mai încărcate perioade fiscale ale anului. Unii dintre ei le-au reproşat funcţionarilor că aceştia protestează deşi au salarii mai mari decât mulţi dintre alţi bugetari. 
 
„Actualul proiect al legii salarizării personalului plătit din fonduri publice continuă să producă mari nemulțumiri în rândul angajaților din cadrul sistemului instituțional al Ministerului Finanţelor Publice. Angajații sistemului instituțional al MFP protestează pentru a treia zi consecutiv. 
 
Finanțiștii din regiunile Craiova, Iași, Timișoara, Galați, Brașov continuă protestele alăturându-se treptat colegi din alte județe, nemulțumiți fiind de proiectul legii salarizării. Ne cerem scuze contribuabililor pentru situația neplăcută din cadrul administrațiilor județene ale finanțelor publice”, a transmis conducerea Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex. 
 
Funcționarii publici din cadrul autorităților publice locale s-au solidarizat cu angajaţii din finanţe, dorind o grilă de salarizare stabilită prin lege, pentru administrația locală, dar și menținerea salariilor existente în plată.

Comenteaza