Floreştiul are toate şansele să se transforme în oraş. Cea mai mare creştere de populaţie din România

Floreştiul are toate şansele să se transforme în oraş. Cea mai mare creştere de populaţie din România
Este cea mai mare comună din România, dar are toate şansele să se transforme în oraş. Vorbim despre o localitate din judeţul Cluj.

În ultimii 10 ani, comuna Floreşti din Cluj a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). ''Evident, când ai o asemenea creştere a numărului de locuitori, asta îţi afectează piaţa muncii, nivelul salariilor şi preţurile locuinţelor (sau ale chiriilor)", notează HotNews.

În ceea ce priveşte cele mai populate oraşe din România, Cluj-Napoca (323.108) se află pe poziţia a patra, după capitală (2.104.967), Iaşi (371.889) şi Timişoara (331.004).

VEZI AICI Cum vor evolua oraşele româniei, din punct de vedere demografic, până în 2060!

Piaţa imobiliară din suburbii. Cât s-a construit în 10 ani în Floreşti

Peste jumătate dintre locuinţele livrate în România în 2016  în cele mai mari şapte pieţe rezidenţiale au fost în proiecte amplasate în localităţile limitrofe marilor oraşe, potrivit unui raport întocmit de către compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România (CBR), pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Peste jumătate (54%) din locuinţele finalizate anul trecut în cele mai mari şapte pieţe rezidenţiale din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Sibiu şi Braşov) au fost în localităţile limitrofe marilor oraşe, potrivit raportului.

Dintre cele 27.273 de locuinţe finalizate anul trecut în cele mai mari şapte pieţe, doar 12.417, sau 46%, au fost amplasate în interiorul oraşelor, 14.856 (54%) fiind amplasate în localităţile limitrofe.

Cele mai disproporţionate raporturi se întâlnesc în Bucureşti, Timişoara şi Sibiu, pieţe rezidenţiale unde numărul locuinţelor livrate în localităţile limitrofe este dublu comparativ cu cel al locuinţelor predate în interiorul oraşelor, potrivit raportului.

O  localitate care a cunoscut o dezvoltare semnificativă este Floreşti, în imediata apropiere de Cluj-Napoca. Astfel, în ultimii 10 ani au fost finalizate 16.300 de locuinţe în Floreşti, comparativ cu 12.400 în Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza