Fond japonez de investiții, finanțare de 2,5 mil. dolari pentru start-up-ul clujean Teleport HQ

Fond japonez de investiții, finanțare de 2,5 mil. dolari pentru start-up-ul clujean Teleport HQ
| Foto: Diana Campian/Startups&TheCity

Teleport HQ, start-up IT din Cluj-Napoca, obține 2,5 milioane de dolari de la investitorul nipon One Capital după o rundă de tip seed.

Teleport HQ este un start-up fondat la Cluj-Napoca de trei antreprenori români. Acesta a obținut recent o finanțare de capital de risc de 2.5 milioane de dolari, de la One Capital, un fond de investiții din Japonia, potrivit anunțului oficial de pe site-ul start-up-ului clujean.

Investitotul japonez a finanțat start-up-ul din Cluj-Napoca, în urma unei runde de investiții de tip seed. Fondul nipon este specializat în investiții în firmea de sofware as a servvice (SaaS), business to business (B2B), se mai arată în comunicat.

Startup-ul TeleportHQ a fost lansat în anul 2017, de antreprenorii români Paul Brie, Gabi Crețu și Claudiu Crețu, în urma unei finanțări din fonduri europene de aproape 1 milion de euro. Gabi Crețu este și CEO al unei companii IT mai mari, Evozon, de la Cluj, specializate pe programare. Ei au creat brandul teleportHQ în cadrul firmei Evo Forge SRL, care a fost fondată în 2013.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor foștilor noștri colegi și prieteni de la Evozon și în special CEO-ului acesteia, partenerului meu Gabi Crețu. Evozon este compania care a dat naștere TeleportHQ și a alimentat proiectul până când a reușit să-și întindă aripile și să devină o companie de sine stătătoare”, a spus Paul Brie, CEO-ul startup-ului, potrivit anunțului de pe site.

Startup-ul românesc a lansat în anul 2019 o platformă online de creare de interfețe pentru utilizatori (user interface - UI), proiect în care a investit până atunci aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene. TeleportHQ vine astfel cu o soluție ce își propune să țină pasul cu uriașa cerere de experți în construirea interfețelor de utilizator la nivel mondial.

„În primul rând, când aveți mai mulți bani - și nu depindeți de banii pe care îi obțineți de la clienți să supraviețuiți până luna viitoare - aceasta generează timp pentru a face cercetare-dezvoltare. (...) Banii pe care i-am primit prin Programul Operațional Competitivitate ne-au permis nouă, unui grup de oameni dintr-o firmă, să nu mai lucrăm <<ca să mâncăm>>, ci să dedicăm timp fundamental pe zona de tehnologie”, spunea Paul Brie, în octombrie 2018, la o conferință organizată de StartupCafe.ro.
 
Platforma poate fi folosită „de absolut oricine”, atât timp cât utilizatorul are cunoștințe minime despre HTML și CSS, necesare pentru a înțelege conceptele din spatele comenzilor de editare valabile în platformă - susține startup-ul clujean.

„Suntem foarte încântați de parteneriatul cu Teleport HQ pentru a aduce următoarea generație de frontend ca serviciu. Design-ul no-code/low-code precum Figma a dovedeit industriei că aceast program este măreț și că echipa Teleport HQ duce acest concept la următorul nivel”. a declarat Shinji Asada, CEO One Capital.

Comenteaza