Fondatorul afacerii Luna Solai a decedat

Fondatorul afacerii Luna Solai a decedat

Antreprenorul clujean Mihail Tulai, cel care a pus bazele TAF Presoil, producătorul uleiurilor presate la rece Luna Solai, s-a stins din viață.

“Ne-a îndrumat pașii încă din prima clipă, ne-a ajutat să creștem și ne-a supravegheat cu drag și atenție. A așezat cu grijă primele cărămizi ale fundației pe care am construit apoi împreună visul nostru și a fost necontenit mentorul ce ne-a ghidat de-a lungul vieții. Ieri, 13 ianuarie, Mihail Tulai a părăsit această lume, pentru una mai bună.

A fost și va rămâne inspirația noastră, motivația de a continua să fim mai buni. O să ne lipsească enorm zâmbetul lui cald, cuvintele blânde și îmbrățișarea lui care ne dădea curaj și putere și ne alina orice necaz”, a transmis fiica acestuia, Felicia Tulai, cea care coordonează afacerea de familie.

Aceasta lucra într-o corporație din București, dar a decis la un moment dat să se întoarcă și să dezvolte mica afacere a parinților săi, la Luncani. Aici lucrează opt angajați din sat, marea parte a semințelor fiind achiziționate de la fermierii locali. Uleiurile sunt fabricate din semințe de floarea-soarelui, in, dovleac, cânepă, nuc. 

Planurile prevedeau investiții într-o nouă linie de producție care să ofere posibilitatea de creștere a cantității. Uleiurile au certificare ISO 2020 și au primit, ani la rândul, 2-3 stele la Bruxelles. Societatea o are ca asociat unic pe Felicia Tulai și a înregistrat în 2018 afaceri de 1,3 milioane de lei.

Comenteaza