Formularul 600 îl poate lăsa pe Mişa fără portofoliul de la Finanţe

Formularul 600 îl poate lăsa pe Mişa fără portofoliul de la Finanţe
Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, s-a întâlnit în această dimineață cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaților. Cei doi au discutat despre Formularul 600

Deja se pregătesc ajustări importante la legislația fiscală pentru a corecta problemele generate de Formularul 600. Potrivit acestor informații lideri importanți ai PSD și ALDE au solicitat intervenție de urgență în acest caz. Se pare că în acest moment la ANAF se lucrează la modificări care să fie implementate prin acte guvernamentale chiar în primele zile de după investirea Guvernului Viorica Dăncilă.

"PSD a cerut deja lămuriri de la Guvern și de la ANAF cu privire la problemele generate de Formularul 600. PSD consideră că actuala formă este inacceptabilă și solicită premierului desemnat Viorica Dăncilă să rezolve această problemă imediat după învestire. PSD insistă pe simplificarea birocrației, astfel încât persoanele cu activități independente să depună o singură declarație pe an, așa cum e în programul de guvernare.", susțin sursele citate.

Necesitatea depunerii Formularului 600 a generat controverse în spațiul public. Aproximativ 210.000 de ro­mâni sunt obligaţi să de­pună, până la 31 ianuarie, la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fis­cală (ANAF) formularul 600, un document prin care aceştia tre­buie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta pe lân­gă salarii, astfel încât Fiscul să le cal­cu­leze ce contribuţii sociale au de plătit.

(stiripesurse)

Despre Formularul 600 puteţi citi aici sau aici.

 

Comenteaza