Fostul ministru Nazare despre rezilierea contractului cu Bechtel: "Pot activa o clauză de 500 de milioane de euro. E cel mai păgubos contract semnat vreodată"

Fostul ministru Nazare despre rezilierea contractului cu Bechtel:
După ce ministrul Infrastructurii Dan Şova şi-a manifestat intenţia de a rezilia contractul cu constructorul Autostrăzii Transilvania, Bechtel, un fost ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, spune că în acest caz Bechtel ar putea invoca o clauză de 500 milioane de euro. "A ratat încă un moment să tacă inteligent", spune Nazare despre Şova.

"Șocant! Iar "reziliem" contractul cu Bechtel! Ministrul "marilor proiecte" a ratat încă un moment să tacă inteligent. Domnul Sova ar fi trebuit să citească contractul cu Bechtel înainte să emită opinii. Sunt convins că o prima lectură l-ar fi ajutat să-și tempereze afirmațiile în privință "rezilierii"", a scris Nazare pe contul său de Facebook.


"Evident că analiză pe fond este corectă, acest contract este cel mai păgubos semnat vreodată. Este la fel de adevărat că bugetul de stat nu poate susține construcția autostrăzii în termenii agreați inițial de guvernul Năstase. La fel de adevărat este însă că după ultima renegociere Bechtel a renunțat la construcția a 6 secțiuni, care incorporate în rețeaua globală rutieră a UE devin eligibile spre finanțare din 2014 (aspect pe care ministrul ar trebui să-l aprofundeze, atât timp cât nici la audieri nici la prezentarea bugetului nu-l stăpânea). De asemenea costul per kilometru a scăzut de la 25 la 6.9 milioane euro per kilometru pentru cele două secțiuni aflate în lucru", adaugă Nazare.


"Retorica ambiguă a domnului ministru mă face să cred că încă nu i-a întâlnit pe reprezentanții Bechtel și nici nu a citit contractul. Ar fi aflat pe această cale că Behtel poate invocă la reziliere o clauza de aproximativ 500 milioane euro. Poate că domnul Şova a bugetat acești bani pe undeva și de aceea este așa încrezător", conchide fostul ministru.

Daniel Nazare a fost ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Vezi aici ce a spus Şova în urmă cu două zile, la emisiunea "Jocuri de putere", moderată de jurnalistul ZIUA de CLUJ Rareş Bogdan.

Comenteaza