Frații Buzoianu ridică apartamente în locul fabricii Feleacul, cu bani de la bănci

Frații Buzoianu ridică apartamente în locul fabricii Feleacul, cu bani de la bănci

Oamenii de afaceri Octavian și Călin Buzoianu apelează la credite bancare de 15 milioane de euro pentru a ridica un ansamblu rezidențial pe platforma Feleacul, după ce au construit acolo clădirea de birouri Cluj Business Center (CBC).

Proiectul CBC a fost lansat în 2012, cu locuințe colective, spații de birouri și magazine, conform Profit.ro. Pentru noua etapă, cu o înălțime de peste cinci etaje, va fi contractat un împrumut de până la 11 milioane de euro, pe 10 ani, de la o bancă ce urmează să fie selectată. Simultan va începe vânzarea apartamentelor construite până acum. În 2015, frații Buzoianu au împrumutat 20 de milioane de lei de la CEC Bank pentru construirea a 100 de locuințe.

“CBC Residence este o altă fază a proiectului pe care îl dezvoltăm pe terenul fostei fabrici Feleacul. Am finalizat 17.000 mp de birouri în cadrul proiectului”, declara Călin Buzoianu, directorul dezvoltatorului Felinvest. Investiția în zona rezidențială s-a ridicat la 5 milioane de euro. Până la acel moment, în proiectul CBC au fost investite 18 milioane de euro, inclusiv terenul.

Felinvest, fostul producător de dulciuri Feleacul, și-a schimbat în 2009 obiectul de activitate și a intrat în sectorul imobiliar, intenția firmei fiind construirea unui complex rezidențial pe amplasamentul fostei fabrici. Proiectul a fost oprit din cauza condițiilor nefavorabile de pe piața imobiliară. Ulterior, în 2012, Buzoianu a reluat proiectul, dar prin construirea de spații de birouri, prima fază fiind finalizată în 2013.

Comenteaza