Fujikura începe producţia în parcul industrial din Dej FOTO

Fujikura începe producţia în parcul industrial din Dej FOTO
Proiectul de birouri şi hale realizat prin fonduri europene pe terenul Arc Parc va deveni funcţional la capacitate maximă în prima jumătate a anului, spun administratorii complexului industrial.

Hala de producţie a fost preluată de un producător din domeniul automotive, iar spaţiile de birouri vor fi împărţite între mai multe întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), a căror selecţie este încă în derulare.

Componenta de producţie/depozitare (hala de 4.700 mp) a proiectului a fost integral închiriată de producătorul Fujikura. Grupul japonez are deja o unitate de producţie în Dej, la limita cu parcul industrial, dar s-a instalat şi în hala realizată de societatea Arc Parc. Fujikura va ocupa întreaga hală pentru partea de cablaje, aici urmând să lucreze 500 de persoane. Compania japoneză a început producţia în acest început de an.

„Hala a fost echipată, este funcţională şi lucrează cu aproximativ 200 de oameni. Asta înseamnă că acum e undeva la jumătate de capacitate, dar planurile celor de la Fujikura sunt ca în mai fabrica să ajungă la capacitate maximă. Au anunţat o prognoză de 500 de angajaţi aici", a menţionat Cristian Ţucra, director general al Arc Parc Dej.

Clădirea de birouri, cu două săli de conferinţe, urmează să fie ocupată de
10-16 societăţi din domeniul serviciilor. „Pentru clădirea de servicii am lansat anunţul pentru selecţia ocupanţilor, urmează ca în aproximativ trei luni să avem contracte încheiate şi să ajungem la un grad de ocupare de 100% până la 1 iulie", a estimat Ţucra.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 19,8 milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 9,3 milioane, cea a Guvernului României, de 1,4 milioane, iar cea a beneficiarului, de 8,9 milioane. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, domeniul 4.1, structuri de sprijin al afacerilor de importanţă locală şi regională. Lucrările la acest obiectiv au fost demarate în primăvara 2011, dar întrerupte temporar, din cauza unor probleme care au necesitat intervenţii de reproiectare, şi ulterior reluate.

Obiectivul ce include o clădirea de producţie de 4.700 mp şi servicii pe 2.200 mp a fost realizat după un concept al Lupp Projekt Transilvania, fiind construit de compania Samus Dej şi având ca partener de finanţare Banca Transilvania. Singurul mare investitor care opera în parcul din Dej era înainte de intrarea Fujikura producătorul de componente auto Trelleborg Automotive. Din cele 40 ha pe care se întinde parcul industrial privat, administratorii mai au neocupată o suprafaţă de 17 ha.

 

Etichete
Comenteaza