Furnizorii de tablete pentru elevii din Cluj, respinși la licitație. Descalificări: Orange, Vodafone, Telekom

Furnizorii de tablete pentru elevii din Cluj, respinși la licitație. Descalificări: Orange, Vodafone, Telekom

Guvernul a anulat licitația pentru achiziția de tablete pentru elevii din zona unde se află județul Cluj.

Licitația privind achiziția a 250.000 de tablete destinate elevilor a fost anulată pentru șase (167.174 de tablete) din cele nouă loturi (250.000 de tablete) după ce ofertele marilor companii de telecomunicații au fost respinse în etapa de evaluare tehnică, potrivit Economica.net.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a descalificat în etapa de evaluare tehnică toate ofertele depuse pentru șase din cele nouă loturi din cadrul licitației privind achiziția de tablete destinate elevilor din familii defavorizate.

Este vorba despre ofertele pentru lotul 3 - Regiunea Nord-Est 1 (Bacău, Botoșani, Neamț), lotul 4 - Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj), lotul 5 - Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș), lotul 6 - Sud-Vest ( Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, Gorj), lotul 8 - Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea) și lotul 9 - Nord-Est 2 (Iași, Suceava, Vaslui).

În continuare, se află în deliberare procedura pentru celelalte loturile 1, 2 și 7. Rămâne de văzut ce operatori vor câștiga contractele pentru loturile respective și dacă va fi reluată procedura pentru loturile unde au fost descalificate toate ofertele.

La licitație au depus oferte mari operatori precum Orange, Vodafone și Telekom. Guvernul a lansat procedura în 14 iulie, prin ONAC, valoarea estimată a achiziției fiind de 126 milioane de lei, adică 504 lei/bucata.

Dispozitivele electronice cu conexiune la internet urmau să fie folosite în programul "Școala de acasă" pentru facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în 2020.

Comenteaza