Garda Forestieră Cluj, amenzi de peste 600.000 de lei într-o singură lună

Garda Forestieră Cluj, amenzi de peste 600.000 de lei într-o singură lună

Garda Forestieră Cluj a aplicat, în luna martie, amenzi de peste 600.000 de lei şi a confiscat lemne în valoare de aproape o jumătate de milion. 

Garda Forestieră Cluj transmite că în perioada 1-31 martie a efectuat o serie de verificari si controale pe raza judetelor Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj si Maramures, actiuni care s-au soldat cu confiscarea valorica a unui volum de 2446 mc material lemnos, cu o valoare de 488.412,30 lei.

Reprezentantii Garzii Forestiere Cluj spun că în luna martie au aplicat un numar de 170 de contraventii, valoarea amenzilor contraventionale fiind de 645.500,00 lei, iar în urma controalelor efectuate au fost întocmite 3 dosare de sesizare penală.

De asemenea, au fost efectuate 50 de actiuni care au vizat controlul circulatiei materialelor lemnoase, precum si un numar de 51 de controale efectuate in depozitele de materiale lemnoase.

"In ceea ce priveste verificarile privind trasabilitatea materialelor lemnoase, in urma controalelor efectuate s-a constatat ca utilizatorii sistemului informatic SUMAL 2.0 nu respecta intocmai dispozitiile normelor care reglementeaza circulatia materialelor lemnoase, astfel ca in primele 3 luni ale anului au fost aplicate peste 300 de sanctiuni contraventionale", a mai precizat Garda Forestieră Cluj.

Comenteaza