Grecii de la Aktor promit trafic pe Sebeș - Turda în câteva luni. Cu orice preț

Grecii de la Aktor promit trafic pe Sebeș - Turda în câteva luni. Cu orice preț
| Foto: API

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda şi-a asumat darea în trafic a tronsonului la termen, indiferent de costurile pe care le va avea cu lucrările de construcţie.

Aflat, joi, în inspecţie pe loturile în construcţie ale Autostrăzii Sebeş - Turda, din judeţul Alba, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că lotul 2 va fi deschis traficului la sfârşitul acestui an, iar constructorul şi-a asumat finalizarea lucrărilor până la acest termen, indiferent de costurile pe care le va avea şi va da în trafic acest lot.

„S-au luat nişte măsuri care trebuie aduse la cunoştinţa opiniei publice. Mi s-a prezentat graficul de realizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot.

Totodată, aici sunt contractele pe care le-a încheiat cu subcontractorii care vor începe să se mobilizeze de săptămâna viitoare. În şantier o să vedeţi furnicar, mi-au spus că de la 1 iulie vor fi în şantier şi se va mări gradual numărul de utilaje, pentru a se încadra în termen.

Este clar că este o provocare şi pentru ei, este o firmă care are un palmares internaţional foarte puternic şi ar fi păcat ca în România să aibă un insucces şi să piardă acest contract”, a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

La ultima vizită, Cuc a dat un ultimatum constructorului lotului 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda, spunând „Cred că aţi confundat lucrarea la autostradă cu lucrarea la un drum naţional. Dacă nu ajung contractele cu antreprenorul până la final de iunie la CNAIR, reziliez contractul”.

La începutul acestui an, stadiul fizic al construcţiei la Lotul 2 era de 49,01%, iar la sfârşitul lunii ianuarie, grecii de la Aktor au raportat un progres de doar 0,02 puncte procentuale.

În martie, Cuc declara la Alba Iulia că l-a convocat pentru o întâlnire la minister pe reprezentantul din Grecia al firmei care construieşte lotul 2 pentru a stabili dacă mai lucrează la acest lot sau „o să încheiem orice relaţie”. Ministrul ameninţa că va fi „drastic” cu cei care nu îşi vor face treaba şi nu se mobilizează corespunzător.

„Eu, dacă nu voi vedea mobilizare şi un stadiu fizic al lucrărilor avansat, până la sfârşitul lunii aprilie, nu mai stau să aştept promisiuni, pentru că am văzut unde duc aceste promisiuni. Eu voi fi foarte drastic cu CNAIR, dacă nu face plăţile, dar la fel de drastic voi fi şi cu antreprenorii care nu îşi fac treaba şi nu se mobilizează corespunzător”, spunea atunci ministrul Transporturilor.

Comenteaza