Grupul belgian VGP țintește terenurile de lângă șoselele de mare viteză ale Clujului

Grupul belgian VGP țintește terenurile de lângă șoselele de mare viteză ale Clujului
Belgienii au prezență tot mai mare în zona Banat-Transilvania

Compania belgiană VGP, dezvoltator de spații logistice, a pus ochii pe zona Clujului, fiind interesată de terenurile bine conectate la infrastructura rutieră.   

Compania a cumpărat un teren de 25 ha lângă Autostrada 3 şi Centura Capitalei pentru un depozit şi vizează noi achiziţii, conform VGP România. La intersecţia dintre A3 Bucureşti - Ploieşti şi centura capitalei noul proiect se va dezvolta pe un teren de 250.000 mp, cu suprafaţă potenţială de închiriere de 120.000 mp și patru clădiri.

„Nordul capitalei este un nou pol de expansiune pentru logistică. De când s-a extins centura capitalei între A1-DN1-A3 şi E85/DN2 se observă migrarea dezvoltării de spaţii dinspre vest spre nord-vest şi nord. Ne mai uităm la noi achiziţii. Luăm în calcul orice zonă cu acces direct la centură, cel mai probabil în sud şi est dar şi în alte mari oraşe precum Cluj“, a spus Adrian Crizbăşianu, country manager al VGP România.

Pentru primul semestru din 2021, VGP avea în plan anul trecut deschiderea de noi parcuri în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Arad. VGP România, filială a grupului cu o prezență în România din 2007, deține parcuri logistice și semiindustriale active în Timișoara și Sibiu, precum și parcuri în construcție la Brașov și Arad. Grupul are 77 de parcuri situate în 12 țări europene și se află într-o expansiune accelerată pe toate piețele sale.

VGP şi Allianz Real Estate au demarat primul lor joint venture (VGP European Logistics), care s-a concentrat pe achiziţii în Germania, Cehia, Slovacia şi Ungaria. Cele două ş-au extins parteneriatul printr-un nou joint venture, VGP European Logistics 2, concentrat pe Olanda, Italia, Austria, Portugalia, România şi Spania. 

Comenteaza