Italienii de la Arcese au ajuns la depozite pe 16.000 mp în Cluj și Ilfov

Italienii de la Arcese au ajuns la depozite pe 16.000 mp în Cluj și Ilfov

Grupul Arcese, unul dintre cele mai mari de transport din Europa, deține acum 16.000 mp de spații logistice în România, în județele Cluj și Ilfov.

Compania de intermediere JLL a reprezentat Arcese Transport, companie de transport și logistică, în tranzacția de închiriere a 6.500 mp de spații de depozitare în parcul WDP din Dragomirești Vale (Ilfov), unde are acum 11.000 mp. 

Tranzacția vine pe o piața logistică și industrială care, în ciuda crizei sanitare, continuă să performeze mai bine decât anul trecut, din punctul de vedere al cererii.

”Extinderea vine într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și arată încă o dată că piața industrială și de logistică continuă să crească pentru pentru a răspune nevoii de consum”, a declarat Mihai Escu, senior consultant Industrial Department JLL România.

Arcese este prezentă în România din 2011, când și-a început activitatea inițial pe piața de transport și ulterior a și-a extins afacerea și pe segmentul logistic. "Clienții din portofoliu sunt în creștere, își dezvoltă operațiunile, astfel că avem nevoie de spațiu suplimentar.

În ciuda perioadei instabile, Arcese este în continuă dezvoltare și deschisă către noi parteneriate", a declarat Marius Buturoagă, CEO al Arcese Transport. Parcul logistic din Dragomirești aparține dezvoltatorului și operatorului belgian de spații industriale WDP.  

Cererea totală de spații industriale și logistice în România în primele nouă luni al anului a ajuns la 355.000 mp și a continuat să fie peste nivelul consemnat în aceeași perioadă a anului trecut (337.000 mp). 85% din suprafața tranzacționată a reprezentat cerere netă, adică contracte noi.

48% din suprafața închiriată în acest an a fost în București, restul fiind împărțit în restul țării, cu Timișoara (76.000 mp), Craiova (57.400 mp) și Arad (19.100 mp) în prim plan. Domeniile cele mai active pe piața închirierilor de spații logistice sunt comerț (48% din suprafața tranzacționată), producție (16,8%) și logistică (15,2%).

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicată domeniului imobiliar, cu venituri anuale globale de 18 miliarde de dolari și cu 93.000 de angajați în 2019.

Comenteaza