Belgienii de la WDP confirmă investițiile la Cluj. “Vom livra în etape”

Belgienii de la WDP confirmă investițiile la Cluj. “Vom livra în etape”

Zona Clujului este vizată pentru investițiile dezvoltatorului belgian de spaţii logistice WDP, care a planificat 116 milioane de euro pe piaţa locală.

„Până la finalul lui 2023, compania va investi doar în România 116 milioane de euro pentru spaţii logistice de 187.838 mp. Investiţiile care vor fi livrate în etape sunt în Ştefăneştii de Jos, Cluj, Craiova, Păuleşti, Roman şi Timişoara. Beneficiarii spaţiilor sunt Profi, LPP, Decathlon, Fedex şi Eobuwie“, conform WDP România.

Anul trecut, dezvoltatorul a finalizat pe piaţa locală investiţii de 134 de milioane de euro, care s-au concretizat în 223.600 mp de spaţii logistice. Noile spaţii se află în Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov), Slatina, Buzău, Deva, Sibiu, printre beneficiari numărându-se Pirelli, Alcar, Lecom, Ursus Breweries, Auchan, Carrefour, Aggreko şi Aeronamic Eastern Europe.

În 2020, grupul WDP a înregistrat venituri de 242,7 milioane de euro din proprietăţile pe care le are, o sumă în creştere cu 12,1% faţă de anul precedent. În cele 25 de parcuri dezvoltate de WDP în jurul marilor oraşe din România lucrează 60.000 de oameni.

Depozit de 2 milioane de euro

FedEx Corporation, grup care controlează compania de curierat TNT Express, va dispune din 2021 de un depozit de 2 milioane de euro la Cluj, în parcul logistic WDP. Noul depozit va avea 2.200 mp, investiția este de 2 milioane de euro, iar livrarea spațiului este programată pentru trimestrul trei din 2021. WDP a achiziționat un teren de 8 ha, cu 6 milioane de euro, în județul Cluj, și un depozit de 17.000 mp, în Apahida.

Comenteaza