10 milioane de euro pentru venirea FedEx la Cluj

10 milioane de euro pentru venirea FedEx la Cluj
Americanii de la FedEx i-au cumpărat pe olandezii de la TNT Express

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP face un proiect de 2.200 mp în judeţul Cluj pentru compania americană de curierat FedEx.

„Investiţia este de 10 milioane de euro, iar FedEx va închiria spaţiul pentru o perioadă de 10 ani. Livrarea este estimat să aibă loc în al treilea trimestru din 2021“, potrivit celui mai recent raport financiar al WDP.

FedEx Corporation, grup care controlează compania de curierat TNT Express, va dispune din acest an de un depozit la Cluj, în parcul logistic WDP. Dezvoltatorul din Belgia a achiziționat un teren de 8 ha, cu 6 milioane de euro, în județul Cluj, și un depozit de 17.000 mp, în Apahida.

Zona Clujului este vizată pentru investițiile WDP, care a planificat 116 milioane de euro pe piaţa locală. „Investiţiile care vor fi livrate în etape sunt în Ştefăneştii de Jos, Cluj, Craiova, Păuleşti, Roman şi Timişoara. Beneficiarii spaţiilor sunt Profi, LPP, Decathlon, Fedex şi Eobuwie“, conform WDP România.

Anul trecut, WDP a finalizat pe piaţa locală investiţii de 134 de milioane de euro, concretizate în 223.600 mp de spaţii logistice. Noile spaţii se află în Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Slatina, Buzău, Deva, Sibiu, beneficiari fiind Pirelli, Alcar, Lecom, Ursus Breweries, Auchan, Carrefour, Aggreko şi Aeronamic Eastern Europe.

În 2020, grupul a înregistrat venituri de 242 milioane euro din proprietăţile pe care le are, o sumă în creştere cu 12,1% faţă de anul precedent. În cele 25 de parcuri dezvoltate de WDP în jurul marilor oraşe din România lucrează 60.000 de oameni.

Comenteaza