Grupul Iulius a primit autorizația pentru preluarea Carbochim Cluj

Grupul Iulius a primit autorizația pentru preluarea Carbochim Cluj

Consiliul Concurenței din România (CCR) a autorizat tranzacția prin care Carbo Europe, filială a grupului Iulius, intenționează să preia compania Carbochim Cluj.

Carbochim este o companie clujeană specializată în producerea şi comercializarea de produse abrazive. Aceasta a înregistrat venituri şi din închirierea de proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială în municipiile Cluj-Napoca şi Ploieşti.

Carbo Europe a fost înfiinţată în anul 2018, având ca obiect principal de activitate fabricarea unor produse chimice. Carbo Europe este deţinută de Iulius Holding (compania mamă a Grupului Iulius) şi de către Adrian Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One şi Carbo Two.

Grupul Iulius este dezvoltator şi operator de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se ansamblul urban multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcționează sub brandul Iulius, situate în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

În urma analizei, CCR a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Comenteaza