Grupul lui Ștefan Vuza, jonglerii cu activele Oltchim

Grupul lui Ștefan Vuza, jonglerii cu activele Oltchim

Tranzacție în grupul industrial al omului de afaceri clujean Ștefan Vuza: a preluat pachetul majoritar de la Sistemplast, la o licitație a lichidatorilor judiciari inițiată la combinatul Oltchim.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Producătorul de utilaje şi linii tehnologice Uzuc Ploieşti, controlat indirect de Vuza, a achiziţionat 2.138 de acţiuni, reprezentând 94,4% din compania Sistemplast, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea ca urmare a licitaţiei organizate de consorţiul de lichidatori judiciari al combinatului chimic, conform Bursei de Valori București.

Sistemplast, companie al cărei obiect de activitate principal sunt operaţiuni de mecanica generală, a înregistrat transferul de acţiuni de la Oltchim la Uzuc Ploiești în 2 iulie. Charity Holding, o societate cu sediul în Liberia, deţine 5,2%, iar trei acţionari din Cipru, Grecia şi Insulele Virgine au 0,4% din acţiuni, potrivit ZF.

Uzuc este controlată în proporţie de 83,7% de A1 Impex Cluj-Napoca, societate deţinută integral de Sinterom Cluj, producător de componente pentru industria auto listat la BVB, pe piaţa AeRO, controlat în proporţie de 62,8% de Contactoare Buzău, producător de aparate de distribuţie şi control al electricităţii.

Contactoare este controlată în 80,6% de grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), fondat de Vuza. Chimcomplex Borzeşti şi Oltchim au finalizat în 2018 tranzacţia prin care combinatul din Borzeşti a cumpărat cinci pachete ale Oltchim din cele nouă oferite în procesul de licitaţie a activelor de la Vâlcea.

Prețul de achiziție a fost de 127 de milioane de euro, exclusiv taxa pe valoarea adăugată. Finanţarea oferită Chimcomplex a fost asigurată de Credit Suisse (Elveția) şi de VTB Europe (Rusia).

Oltchim a intrat în insolvenţă în 2013 şi a primit aprobarea pentru un plan de reorganizare care prevede vânzarea activelor. SCR cuprinde 19 firme, printre care Chimcomplex Borzești, Uzuc Ploiești, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Someş Dej.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza