Guvernul confirmă: a reziliat contractul cu Bechtel. Care e bilanţul după 9 ani de lucrări

Guvernul confirmă: a reziliat contractul cu Bechtel. Care e bilanţul după 9 ani de lucrări
Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine al Guvernului confirmă azi printr-un comunicat de presă rezilierea contractului pentru Autostrada Transilvania.

"În data de 29 mai 2013 a fost semnat Acordul de tranzacţionare şi încetare cu privire la contractul de construire a autostrăzii Braşov - Cluj - Borş între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Bechtel International Inc", arată Departamentul în comunicat.

Prin semnarea Acordului au fost stinse complet pretenţiile Bechtel Internaţional Inc pentru suma de 37,2 milioane de euro, sumă ce include şi taxa pe valoare adăugată.

 

Proiectul de construire a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors a fost început în anul 2004 de către compania americana Bechtel International Inc., până la momentul rezilierii contractului fiind contruiţi 52 de km pentru suma de 1,4 miliarde de euro.

Odată cu semnarea rezilierii, şantierul autostrăzii Transilvania va fi preluat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, urmând a se demara procedura de concesiune pentru construirea tronsoanelor rămase.

 

Comenteaza