Harta salariilor pe judeţe. IT-ul este încă "locomotiva:" Clujului

Harta salariilor pe judeţe. IT-ul este încă "locomotiva:" Clujului

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din economie: cu un venit mediu de 3.467 de lei net în luna septembrie a acestui an, aceştia câştigă cu 29% mai mult decât angajaţii plătiţi cu salariul mediu pe economie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pe locul secund se clasează Clujul cu un venit mediu de 3.105 lei net, mai mare cu 17% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. 

„Diferenţele salariale din oraşele mari se micşorează de-a lungul timpului, pe măsură ce companiile sunt nevoite să crească salariile pentru a atrage candidaţi. Dacă ne uităm la salariile pe judeţe în anul 2009, de exemplu, probabil că Timişul era peste Cluj ca nivel salarial, dar situaţia s-a schimbat pe fondul investiţiilor masive în centre de servicii şi în sectorul IT din Cluj“, a explicat Anca Puiu, consultant la compania de consultanţă în manage­ment şi executive search Korn Ferry.

Oficial, în toate judeţele României salariul mediu a depăşit 2.000 de lei net pe lună. Cele mai mari creşteri salariale din ultimul an s-au înregistrat în Sălaj (+23%), iar cele mai mici în Botoşani şi în Caraş-Severin (+7%).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza