Harta salariilor pe judeţe. IT-ul este încă "locomotiva:" Clujului

Harta salariilor pe judeţe. IT-ul este încă "locomotiva:" Clujului

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din economie: cu un venit mediu de 3.467 de lei net în luna septembrie a acestui an, aceştia câştigă cu 29% mai mult decât angajaţii plătiţi cu salariul mediu pe economie.

Pe locul secund se clasează Clujul cu un venit mediu de 3.105 lei net, mai mare cu 17% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. 

„Diferenţele salariale din oraşele mari se micşorează de-a lungul timpului, pe măsură ce companiile sunt nevoite să crească salariile pentru a atrage candidaţi. Dacă ne uităm la salariile pe judeţe în anul 2009, de exemplu, probabil că Timişul era peste Cluj ca nivel salarial, dar situaţia s-a schimbat pe fondul investiţiilor masive în centre de servicii şi în sectorul IT din Cluj“, a explicat Anca Puiu, consultant la compania de consultanţă în manage­ment şi executive search Korn Ferry.

Oficial, în toate judeţele României salariul mediu a depăşit 2.000 de lei net pe lună. Cele mai mari creşteri salariale din ultimul an s-au înregistrat în Sălaj (+23%), iar cele mai mici în Botoşani şi în Caraş-Severin (+7%).

Comenteaza