“Hilton de Cluj” se deschide în toamnă

“Hilton de Cluj” se deschide în toamnă
Constructorii lucrează la finisaje, iar recrutarea va începe în curând. Unitatea din Transilvania va fi prima din România deschisă sub un brand economic al grupului internaţional.

Echipa care va conduce activitatea hotelului de la Cluj a fost selectată, au transmis reprezentanţii grupului. Directorul general al hotelului din Cluj este o româncă şi a lucrat înainte la Athénée Palace Hilton.

Grupul Hilton intră pe piaţa clujeană cu un brand din segmentul economic, cu toate că în ultimii ani o serie de investitori anunţau intenţia de a dezvolta aici hoteluri de 4-5* şi posibile parteneriate cu celebrul lanţ pentru operarea acestora. Prima unitate din Cluj sub umbrela grupului va fi însă Hampton by Hilton Cluj, o unitate cu 109 camere, clasificată la 3* şi amplasată pe BD. 21 Decembrie. Aceasta va fi deschisă în toamnă, potrivit oficialilor Hilton, deşi primele estimări ale reprezentanţilor Rembrook, dezvoltatorii clădirii, arătau că unitatea urma să fie gata în primăvară.

Noii proprietari au început vara trecută lucrările de amenajare pentru a transforma clădirea deja ridicată la "roşu", în momentul achiziţiei. "Hotelul se află într-o etapă avansată de construcţie, acum se lucrează la finisajele din camere şi în zona publică şi se montează mobila. Suntem foarte încântaţi de această nouă deschidere, Hampton by Hilton Cluj, prima deschidere în România a unei mărci economice a companiei Hilton", a transmis Andreea Balaj, directorul unităţii.

Conducerea hotelului nu a dorit să facă publice date legate de estimările privind gradul de ocupare şi veniturile generate de hotel în primul an de funcţionare. "Preconizăm să deschidem hotelul în această toamnă şi vom anunţa data oficială în următoarele luni. Hotelul se va adresa oaspeţilor care călătoresc atât în interes de serviciu, cât şi personal şi va oferi toate elementele de bază care compun experienţa Hampton by Hilton, inclusiv internet gratuit, mic dejun gratuit şi garanţia 100%", a completat Balaj. Hampton Cluj va avea 25 de angajaţi, în acest moment fiind finalizată recrutarea echipei de management.

"Recrutarea pentru poziţiile operaţionale va începe în următoarele săptămâni, poziţiile disponibile pot fi verificate pe Hiltonworldwide.com/careers şi aplicaţiile trimise direct echipei de deschidere", a explicat managerul hotelului. Andreea Balaj a mai ocupat anterior poziţia de Director of Business Development al Athénée Palace Hilton, de Director de Vânzări în cadrul aceluiaşi hotel, precum şi pe cea de Assistant Revenue Manager la Hilton London Metropole.

Noii proprietari au preluat societatea Akros, dezvoltator care a construit clădirea de pe Bd. 21 Decembrie (cu destinaţia iniţială de birouri şi locuinţe) şi au demarat anul trecut intervenţiile pentru adaptarea clădirii la noua destinaţie: un hotel de 3* şi un imobil de 20 de apartamente. Beneficiarul lucrărilor a rămas societatea Akros, acum parte a grupului cu capital britanic Rembrook.

Valoarea investiţiei pentru ansamblu se ridică la peste 10 milioane de euro, au anunţat reprezentanţii Rembrook. Suma se referă atât la hotelul Hampton, cât şi la componenta rezidenţială a proiectului Akros. Valoarea tranzacţiei prin care noii proprietari au preluat clădirea Akros se ridică la 4-5 milioane de euro, sumă la care se adaugă încă aproximativ 5 milioane pentru amenajarea clădirii deja ridicate, au menţionat reprezentanţii dezvoltatorilor.

Proiecte hoteliere blocate de criză

Negocierile cu investitorii de pe piaţă clujeană pentru un proiect Hilton la Cluj durează de mai mulţi ani, iar primele planuri despre care au apărut informaţii se refereau la hoteluri de 4-5*. Nicolae Minea, proprietar al Hilton Palace Resort & Spa Sibiu, a anunţat încă de acum trei ani că vrea să ducă mai departe parteneriatul cu lanţul internaţional şi să construiască la Cluj un nou hotel. Societatea Casa8tima a demarat procesul de autorizare pentru o unitate de 170 de camere pe Calea Moţilor, care urma să funcţioneze sub brandul Garden Inn. Nici acest proiect, anunţat înainte de izbucnirea crizei financiare, nu a fost concretizat.

 

 

Etichete
Comenteaza